Allt till salu inom "minnessedel 100kr tumba bruk 2005 kva"

Sortering:
Billy
Idag

Billy Visa liknande

100 kr
Blocket.se
Kattlådor
Haninge
Idag

Kattlådor Visa liknande

50 kr
Blocket.se
Bosch cc160 elpanna
Sölvesborg
Idag

Bosch cc160 elpanna Visa liknande

4 000 kr
Blocket.se

Tidigare annonser till salu

PAPPERSMÄSTARNA - OM HOLLÄNDARNA PÅ 1700-TALETS TUMBA BRUK

Togs bort för 9 år sedan - Till försäljning i 3 år
Nordiska Museets Förlag. Originalutgåva uppl. 1995. 178 s. Inbunden. 23,0x17,5cm. Nyskick. Skyddsomslag finns i nära nyskick. Under 1700-talet hade Sverige stort behov av yrkeskunnigt folk, bl.a. varvades holländska pappersmakare for svenska statens räkning. Flera lockades hit från C. & ], Honigs valrenommerade pappersbruk utanfor Amsterdam för att lära svenskarna att tillverka sedelpapper som inte gick att förfalska. Detta skedde i samband med uppbyggnaden av Riksbankens sedelpappersbruk i Tumba. Tre generationer holländare verkade vid bruket under perioden 1758-1825. Pappersmästarna skildrar några inflyttade holländares öden och livsvillkor i Sverige och på Tumba bruk. En av dessa var Erasmus Mulder, pappersarbetare från Zaandam, som togs emot med öppna armar och blev den förste pappersmästaren på det nya sedelpappersbruket. Berättelsen om honom ar ett försök att rekonstruera en 1700-talsmänniskas levnadsöde i ett nytt hemland och i mötet med det dåtida svenska samhället. Erasmus var 43 år då han kom till Sverige ? en för den tiden hög ålder. Ändå kom han att verka vid Tumba bruk i drygt tjugo år, där hans kunskaper och erfarenheter skulle få stor betydelse för brukets uppbyggnad och framtid.
130 kr
Bokbörsen.se

PAPPERSMÄSTARNA - OM HOLLÄNDARNA PÅ 1700-TALETS TUMBA BRUK

Togs bort för 9 år sedan - Till försäljning i 3 år
Nordiska Museets förlag. Originalutgåva uppl. 1995. 179 s. Inbunden. Illustrerad. 23,0x17,8cm. Nyskick. Skyddsomslag finns i mycket gott skick. En mindre reva. Under 1700-talet hade Sverige stort behov av yrkeskunnigt folk, bl.a. varvades holländska pappersmakare for svenska statens räkning. Flera lockades hit från C. & ], Honigs valrenommerade pappersbruk utanfor Amsterdam för att lära svenskarna att tillverka sedelpapper som inte gick att förfalska. Detta skedde i samband med uppbyggnaden av Riksbankens sedelpappersbruk i Tumba. Tre generationer holländare verkade vid bruket under perioden 1758-1825. Pappersmästarna skildrar några inflyttade holländares öden och livsvillkor i Sverige och på Tumba bruk. En av dessa var Erasmus Mulder, pappersarbetare från Zaandam, som togs emot med öppna armar och blev den förste pappersmästaren på det nya sedelpappersbruket. Berättelsen om honom ar ett försök att rekonstruera en 1700-talsmänniskas levnadsöde i ett nytt hemland och i mötet med det dåtida svenska samhället. Erasmus var 43 år då han kom till Sverige ? en för den tiden hög ålder. Ändå kom han att verka vid Tumba bruk i drygt tjugo år, där hans kunskaper och erfarenheter skulle få stor betydelse för brukets uppbyggnad och framtid.
130 kr
Bokbörsen.se

Pappersmästarna - Om Holländarna på 1700-talets Tumba Bruk

Togs bort för 9 år sedan - Till försäljning i 9 månader
Nordiska Museets Förlag. 1995. 180 s. Inbunden. Nära nyskick. Skyddsomslag finns i nära nyskick. Under 1700-talet hade Sverige stort behov av yrkeskunnigt folk, bl.a. värvades holländska pappersmakare för svenska statens räkning. Flera lockades hit från C. & J. Honigs välrenommerade pappersbruk utanför Amsterdam för att lära svenskarna att tillverka sedelpapper som inte gick att förfalska. Detta skedde i samband med uppbyggnaden av Riksbankens sedelpappersbruk i Tumba. Tre generationer holländare verkade vid bruket under perioden 1758-1825. Pappersmästarna skildrar några inflyttade holländares öden och livsvillkor i Sverige och på Tumba bruk. En av dessa var Erasmus Mulder, pappersarbetare från Zaandam, som togs emot med öppna armar och blev den förste pappersmästaren på det nya sedelpappersbruket. Berättelsen om honom är ett försök att rekonstruera en 1700-talsmänniskas levnadsöde i ett nytt hemland och i mötet med det dåtida svenska samhället. Erasmus var 43 år då han kom till Sverige - en för den tiden hög ålder. Ändå kom han att verka vid Tumba bruk i drygt tjugo år, där hans kunskaper och erfarenheter skulle få stor betydelse för brukets uppbyggnad och framtid..
95 kr
Bokbörsen.se

Pappersmästarna : om holländarna på 1700-talets Tumba bruk

Togs bort för 9 år sedan - Till försäljning i 2 månader
Inbunden bok i mycket fint skick. Omslag finns i fint skick. Utgivningsdatum: 1994-01-15 Omfång: 179 sidor Illustrerad: Ja Bandtyp: Inbunden Bok Mått: 178 x 231 mm Ryggbredd: 16 mm (Ekonomi & Näringsliv ISBN: 9171083650) Beskrivning :== Om några inflyttade holländares öden och livsvillkor, 3 generationer knutna till Tumba Bruk perioden 1758-1825.Berättelsen koncentrerad kring Erasmus Mulder som var brukets förste pappersmästare och utgör ett försök att rekonstruera en 1700-talsmänniskas levnadsöde i ett nytt hemland och i mötet med det dåtida svenska samhället. [Wilkman's Antikvariat - Kundservice, telefontid vardagar 11-18]
189 kr
Bokbörsen.se

Pappersmästarna - Om Holländarna på 1700-talets Tumba Bruk

Togs bort för 9 år sedan - Till försäljning i 7 dagar
Nordiska Museets Förlag. 1995. 180 s. Inbunden. Nära nyskick. Skyddsomslag finns i mycket gott skick. Under 1700-talet hade Sverige stort behov av yrkeskunnigt folk, bl.a. värvades holländska pappersmakare för svenska statens räkning. Flera lockades hit från C. & J. Honigs välrenommerade pappersbruk utanför Amsterdam för att lära svenskarna att tillverka sedelpapper som inte gick att förfalska. Detta skedde i samband med uppbyggnaden av Riksbankens sedelpappersbruk i Tumba. Tre generationer holländare verkade vid bruket under perioden 1758-1825. Pappersmästarna skildrar några inflyttade holländares öden och livsvillkor i Sverige och på Tumba bruk. En av dessa var Erasmus Mulder, pappersarbetare från Zaandam, som togs emot med öppna armar och blev den förste pappersmästaren på det nya sedelpappersbruket. Berättelsen om honom är ett försök att rekonstruera en 1700-talsmänniskas levnadsöde i ett nytt hemland och i mötet med det dåtida svenska samhället. Erasmus var 43 år då han kom till Sverige - en för den tiden hög ålder. Ändå kom han att verka vid Tumba bruk i drygt tjugo år, där hans kunskaper och erfarenheter skulle få stor betydelse för brukets uppbyggnad och framtid.. .
95 kr
Bokbörsen.se
topwave

Missa inget nytt

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få reda på de senaste och hetaste tipsen inom köp & sälj