Quantcast
Till salu inom: ”

keramikugn samt lerkvarn säljes

Nedan följer ungefärliga träffar relaterade till din sökning:

F
F
F
F
F

Tidigare annonser till salu

Keramikugn för reduktionsbränning av stengods. 225 liter byggd av Formhuset i Värmland. Gastillsats ingår. Behöver en översyn av såväl slingor som styrenhet men sedan kan du reduktionsbränna. Stenarna är i bra skick, mkt lite använd. Toppmatad 225 l. Har haft en 20 ampers säkring till den. Jag köpte den för ca 3 år sedan för 39.000, då var den 15 år gammal och aldrig använd. Jag har enbart bränt oxiderande, alltså aldrig använt gastillsatsen som ger reduktion. Så snart jag började använda ugnen började slingorna krypa ur läge. Dessa(de flesta) bedömmer jag behöver bytas samt kramlas fast mycket bättre. En slinga är av. Jag har lagt ner tanken på att reduktionsbränna och vill därför sälja ugnen. Sättplattor ingår men inte sättpelare. Hör av dig om du har frågor så ska jag försöka svara. Den väger ca 250 kg och står lättillgängligt i garage på en pall. Behöver bli av med den då platsen behövs till annat. :-) Sökord: stengodsugn, brännugn, keramikugn, ugn, reduktionsugn Vänligen Helen
En keramikugn/brännugn av märket Paragon, modell TnF-1613-3. Rymmer 49 liter och har en öppning på 41,9cm och djup på 33,65cm. Maxtemp 1287 grader. Diverse tillbehör som t ex mellanlägg finns. 29 formar av märket DunCan att gjuta i. Det är bla olika typer av gäss, krukor, tomtar, kycklingar, änglar, hundar mm. 3 lådor med lera. En hel del färdiggjutna figurer. Vissa är brända men de flesta obrända. Färger och andra tillbehör kan fås med om så önskas. Pris: 5500kr eller högstbjudande.
Önskar köpa nyare keramikugn i bra skick. Gärna toppmatad. Är även intresserad av en lerkvarn i bra skick. Maila gärna en bild med beskrivning om du har någon du vill sälja!