Quantcast
Till salu inom: ”

lodström säljes

Tidigare annonser till salu

Handbyggd rörpreamp/RIAA-konverter av Jan Lodström. Den byggdes ursprungligen för en Hi-Fi-butik i Stockholm för att dema tonarmar, därav de många utgångarna. En utgång är moddad för line/cd, och man kan välja mellan lågohmig utgång (katoföljare) eller helt passiv, då signalen endast går via den stegade volymkontrollen. En raritet, med fantastiskt ljud.
Båda rörförstärkarna är byggda för drygt 5 år sedan av Staffan Tenbrock, känd adept till Janne Lodström. Det större steget är ett klassiskt KT- 88-bygge om 2x40 watt och konstruerad enligt konstens alla regler. De 4 Svetlanaslutrören är nästan nya. En extra Svetlana 88:a medföljer plus en specialkonstruerad anpassad voltmätare etc för att separat kunna justera tomgångsströmmen. Ingångsrören samt drivrören är dels 2 amerikanska militär-RCA från juni 1945, röda och stålinkapslade med beteckning 5693W, dels ett par Sylvania JAN-CHS-6SN7W från 1951 och med svart krage. Därtill 3 stora Lundahltrafos och en Lundahldrossel. Vidare en japansk högkvalitativ volymkontroll med superledande plastbana. Omkopplaren från Elma. Chassiet är specialbeställt och av anodiserad "ventilerad" aluminium. Polskruvar och RCA-chassihonor från Express. Blott komponentkostnaden dryga 15 tusen. Den andra förstärkaren är på 2x8 watt och har drivit ett par Ergolurar men kan förstås också driva ett par högtalare med extra hög känslighet. De 4 knappt använda slutrören är legendariska Telefunken EL-86. Smårören är 2 amerikanska GE JAN-6189W plus en ECC-85 från Telefunken. En dualmonokonstruktion med dubbla nätdelar och nättrafos. Utgångstrafos plus drossel från Lundahl. Det finns både telejackutgång och utgång via 4 polskruvar. Dessa och RCA-chassihonorna är också från Express. Båda förstärkarna är i mint skick. Prisidé: 8 tusen för den större, 3 tusen för den mindre eller högsta bud.
L R. Lodströms förlag. 1849. Ej angivet i någon av de 2 delarna s. Inbunden. Halv franska. Gott skick. bibliteks stäplad. .
1945, vintermotiv, 24x33
1 st försteg LODSTRÖM 5+2 REMUS samt 2 st slutsteg DYNACO Mk II 50W. Har bara plåtat det ena slutsteget men dom är identiska och säljs tillsammans. Pris: högstbjudande Är du intresserad kan jag ta fler foton och skicka.