Quantcast
Till salu inom: ”

indelad tacotallrik sagaform säljes

Nedan följer ungefärliga träffar relaterade till din sökning:

F
F
F
F
F

Tidigare annonser till salu

Historisk media. 2002. 331 s. Inbunden. 23x14,8cm. 624 gram. Nyskick. illustrerad. /// Under tre sekler spelade de indelta soldaterna en avgörande roll för Sveriges försvar. Än idag bär hundratusentals svenskar namn som en gång skapats för att passa knektar och intresset för deras levnadsöden är mycket stort. Därför kommer denna uppdaterade och utökade utgåva av Svenska knektar. Lars Ericsons breda skildring av indelningsverket och villkoren för soldaterna sträcker sig från 1600-talets stormaktstid till vårt eget århundrade. Tack vare hans egen och annan forskning vet vi hur soldater rekryterades, hur de levde på torpen och vad de gjorde på övningsfälten. En stor mängd nedtecknade berättelser från befäl och rekryter gör att vi också kan följa dem genom Karelens skogar, på Ukrainas stäpper och i Tysklands byar. Vi får läsa om knektarna och deras familjer en skildring av dramatiska, underhållande och ibland tragiska levnadsöden. Tillsammans ger de viktiga pusselbitar till den svenska historien. I den här upplagan ingår ett nyskrivet kapitel om soldathustruns roll. Vidare har Lars Ericson utvidgat och kompletterat avsnittet med tips om hur släktforskaren ska kunna finna sina militära förfäder. (OBS: Boken är i nyskick men har fått ett hörn vikt).
Lund, Wallin & Dalholm, 1995. 8:o. 276 s. Illustrerad. Förlagets grå pappersband med ryggtitel i silver. Skyddsomslaget saknas. Första upplagan. Innehåll: Indelningsverket - den historiska bakgrunden; Indelningsverket beslutas; Indelning från norr till söder; Den indelte soldaten i krig; Officeren och hans boställe; Soldatens tjänstevillkor; Soldaten till vardags - livet på torpet och efter avskedet; Indelningsverkets okända; Rusthållare och rotebönder; Det indelta regementets vardag; På övningsheden och övningsseglatsen; På arbets- och vaktkommendering; Samhällets stöttepelare; Den indelte går, den värnpliktige kommer; Hur jag finner min egen Rasken; Rasken, fanns han?.
Handritad och handkolorerad karta, på papper från J Honing & Zoonen, beskrivande delar av Börringes skogar i Svedala kommun, Skåne år 1835. Bladmått: 49x28,5 cm. Fläckar och smärre pappersförluster i marginalen. Tejplagningar i vänster marginal. Kolbe gjorde åtminstone 3 olika skogskartor över det s.k. 3:e blocket. I Börringeklosters samlingar i Riksarkivet finns ['Skogs karta öfver 3:dje Blocket af Börringe Skogar, Råckarp, Svartesjö och Igelsjö... Indelad och Uppskattad samt Huggningsplanen uppgjord. År 1835 af L. Kolbe'. En karta finns också över Södra Defvelstorp.
Inb. med skyddsomslag. Historiska Media, 2002, 330 sid. Illustrerad i svartvitt. Mycket gott skick. Under tre sekler spelade de indelta soldaterna en avgörande roll för Sveriges försvar. Än idag bär hundratusentals svenskar namn som en gång skapats för att passa knektar och intresset för deras levnadsöden är mycket stort. Därför kommer denna uppdaterade och utökade utgåva av Svenska knektar. Lars Ericsons breda skildring av indelningsverket och villkoren för soldaterna sträcker sig från 1600-talets stormaktstid till vårt eget århundrade. Tack vare hans egen och annan forskning vet vi hur soldater rekryterades, hur de levde på torpen och vad de gjorde på övningsfälten. En stor mängd nedtecknade berättelser från befäl och rekryter gör att vi också kan följa dem genom Karelens skogar, på Ukrainas stäpper och i Tysklands byar. Vi får läsa om knektarna och deras familjer en skildring av dramatiska, underhållande och ibland tragiska levnadsöden. Tillsammans ger de viktiga pusselbitar till den svenska historien. I den här upplagan ingår ett nyskrivet kapitel om soldathustruns roll. Vidare har Lars Ericson utvidgat och kompletterat avsnittet med tips om hur släktforskaren ska kunna finna sina militära förfäder.
En indelad Tacotallrik från Sagaform