Quantcast
Till salu inom: ”

inramad affisch sigrid hjertén säljes

Nedan följer ungefärliga träffar relaterade till din sökning:

Tallberg mm

Norrköping
Tavlor

Falun
F
F
F
F
F

Tidigare annonser till salu

Natur & Kultur. Andra tryckningen uppl. 1995. 240 s. Inbunden. Bandet något slitet, längst upp på ryggen. Omslaget slitet upptill och nedtill. Gott skick. Skyddsomslag finns i hyfsat skick. Illustrerad delvis i färg. Sigrid Hjerten betraktas sedan länge som en av de allra främsta i den generation svenska konstnärer som på 10 och 20 talen vallfärdade till Paris och studerade hos Matisse. Att hon utsattes för en rå och oförstående kritik av sin samtid är känt, liksom även att hon hamnade i skuggan när offentlighetens starka ljus lyste på hennes kontroversielle make Isaac Grünewald. Men kring hennes personliga historia har det alltid varit tyst. Anita Goldman för, med ett hittills oåtkomligt dokumentärt material som grund, en diskussion om kvinnliga konstnärers ställning vid modernismens genombrott, om vad Sigrids bilder berättar och om de krafter som tillintetgjorde en egensinnig och exceptionell kvinnas kreativitet. - Anita Goldman (född 1953 i Göteborg) rör sig ? i dikt och liv ? mellan Sverige och Israel, mellan det svenska och det judiska, mellan kvinnlig identitet och manliga maktstrukturer.
Raster Förlag AB, Stockholm. 1995. Inbunden. 29x23cm. 1360 gram. Nyskick. Skyddsomslag finns i nyskick. 121 färgbilder. Sigrid Hjertén hade förmågan att ladda sina bilder med ett starkt personligt innehåll. Motiven hämtas ofta från vardagen: rumsinteriörer, fönsterutsikter och sonen Iván. I detta standardverk om Sigrid Hjerténs konstnärskap presenteras målningar, akvareller, teckningar och grafik genom tre decennier, från 1910 till 1937. Essäer av Shulamith Behr, Katarina Borgh Bertorp, Elisabet Haglund, Bo Sylvan, Tom Sandqvist och Nina Weibull. Boken innehåller även en sammanfattning på engelska. Aldrig läst.
Boken är i fint skick. Omslag finns i fint skick. Omslaget är naggat. Inbunden bok. 1995. Stockholm. Natur och kultur. (Konst & Arkitektur ISBN: 9127054853) Beskrivning :== Sigrid Hjerten betraktas sedan länge som en av de allra främsta i den generation svenska konstnärer som på 10 och 20 talen vallfärdade till Paris och studerade hos Matisse. Att hon utsattes för en rå och oförstående kritik av sin samtid är känt, liksom även att hon hamnade i skuggan när offentlighetens starka ljus lyste på hennes kontroversielle make Isaac Grünewald. Men kring hennes personliga historia har det alltid varit tyst. Anita Goldman för, med ett hittills oåtkomligt dokumentärt material som grund, en diskussion om kvinnliga konstnärers ställning vid modernismens genombrott, om vad Sigrids bilder berättar och om de krafter som tillintetgjorde en egensinnig och exceptionell kvinnas kreativitet. Anita Goldman (född 1953 i Göteborg) rör sig ? i dikt och liv ? mellan Sverige och Israel, mellan det svenska och det judiska, mellan kvinnlig identitet och manliga maktstrukturer. [Wilkman's Antikvariat - Kundservice, telefontid vardagar 11-18]
Natur och Kultur. 1:a uppl. 1995. 240 s. Inbunden. Mycket gott skick. Skyddsomslag finns i gott skick. Illustrerad delvis i färg. Sigrid Hjerten betraktas sedan länge som en av de allra främsta i den generation svenska konstnärer som på 10 och 20 talen vallfärdade till Paris och studerade hos Matisse. Att hon utsattes för en rå och oförstående kritik av sin samtid är känt, liksom även att hon hamnade i skuggan när offentlighetens starka ljus lyste på hennes kontroversielle make Isaac Grünewald. Men kring hennes personliga historia har det alltid varit tyst. Anita Goldman för, med ett hittills oåtkomligt dokumentärt material som grund, en diskussion om kvinnliga konstnärers ställning vid modernismens genombrott, om vad Sigrids bilder berättar och om de krafter som tillintetgjorde en egensinnig och exceptionell kvinnas kreativitet. - Anita Goldman (född 1953 i Göteborg) rör sig ? i dikt och liv ? mellan Sverige och Israel, mellan det svenska och det judiska, mellan kvinnlig identitet och manliga maktstrukturer.
Mått: 109 x 78 cm