Quantcast
Till salu inom: ”

kopparspik säljes

F

Tidigare annonser till salu

Lindblads 1939. I fint skick. Mjuka pärmar. Lite små nagg på pärmarna. Ett hörn vikt. Osprättad. 152 sidor. John Björkhems bok om parapsykologiska fenomen och redovisning av resultat från 30.000 experiment i hypnos under 50-talet. Björkhems mest kända bok, som utkommit i många upplagor fram till 80-talet är Det ockulta problemet från 1939, där han skildrar både hypnosexperiment med fjärrsyn och klärvoajans och i en senare upplaga psykometriexperiment från 1947, där mediet Helga Braconnier beskrev något som skulle kunna ha varit livet på Kejsar Caligulas skepp utifrån endast en (autentisk) bränd kopparspik i ett kuvert. Björkhem var hela tiden mycket försiktig med att uttala sig om det eventuella bevisvärdet i sina experiment. Han var en av de drivande bakom att Sällskapet för Parapsykologisk Forskning bildades 1948.
Minimum II, unik minikustkryssare till salu. Ritad av Herlin 1963, byggd på Åkersberga Varv 1986. Skrov i kärnfuru, spant och detaljer i ask med handsmidd kopparspik. Teakdäck och durkar. Sittbrunn och kapp i Mahogny, Relingslist i Ek, Mast Oregon Spruce med rejäl nagelkrans mm. Storsegel ngt äldre men fock, genua, spinnaker i mkt bra skick. Akterstag och barduner för trimning. Medföljer 4-takts 6-hästars Suzuki (5 år, nyservad i våras, fungerar utmärkt). Specialvagga ingår liksom rejält Bruce-ankare. Vagn med fällbara stöttar kan köpas till för 10.000 kr. Pris 60´el högstbj.
Har diverse koppardetaljer: Ränna 2,45 meter Ränna 3,25 meter 4 Svep för stenhus 38 Rännkrokar (gedigna grejer) ca 100 kopparspik Totalt är det 29 kg koppar. Tänkte kolla om någon var intresserad av att köpa rubbet för 2000 kr. Om man köper nytt så kostar det här en mindre förmögenhet. Annars får det bli metallskrot. Roligare om någon kan använda grejerna istället. Annonsören vill inte störas av telefonsäljare.
129 ( ky 99+30 ) x 209 cm. Skeppsplank i ek med kopparspik o d:o plåt nere. Suttit skyddad under tak i norrläge.

... eller prova att söka på kopparspik galvad båtspik