Quantcast
Till salu inom: ”

kvarnsten säljes

Skrot-Nisse
F
Kvarnstenen
F
Kvarnstenen
F
Kvarnstenen
F
Kvarnstenen
F
Kvarnstenen
F
Skrot-Nisse
F
Skrot-Nisse
F
SKROT-NISSE
F

Tidigare annonser till salu

Säljer min kvarnsten ,, Jag hade ingen möjlighet att fotografera den underifrån, ( översidan ) eftersom den är för tung att vicka upp utan hjälp av en maskin. Men jag kan lova att den är ENORMT VACKER på undersidan, den har INTE blivit söndervittrad, fast den är från början av förra århundradet. Ser ut som en sockerkaka med fint svängda skåror. Har inte sett någon på blocket som har varit så här välbevarad. Priset är 10.000 kr. eller högstbjudande. Kontaktas på telefon.
| Andromeda, Stockholm | 1964 | Förlagets pappband, med skyddsomslag. | 354 s. | | Språk: Svenska | Originaltitel: Maja lumes. | Baksidestext eller annan relevant information: Tiden är 1940 och landet som skildras i denna bok ligger någonstans i Östeuropa. Vissa händelser pekar på Finland, andra på Estland, men boken är ingen exakt rekapitulation av ett historiskt händelseförlopp. I det här landet förekommer saker som hände överallt i de östeuropeiska staterna under mellankrigstiden och längre fram när de hamnade mellan diktaturernas kvarnstenar. Boken fångar sinnesstämningar, pejlar reaktioner och motiv; den är ett tidsdokument av betydande värde, en skildring av det politiska spänningsfältet i en alltför litet känd del av Europa under ett avgörande brytningsskede.[Lagerplats: B1]
Stockholm, Tiden-Barnängen Tryckerier AB, 1962. 8:o. 77, (2) s. Illustrerad. Trådhäftad med styvt tryckt illustrerat lätt solkigt pappersomslag. Ryggen med kort spricka. Berthelius ’Bohuslänsk samling’ 3501. Innehåll: Förord, av Carl-Axel Moberg; Klippan i havet; Fångad vind; Lyhört; Är Snabera bara Snabera?; Vinden och skutan; Edvard båtbyggaren; Karl i Hasselkroken; I tumgreppet; Fiskarbonde; Tidiga potäter; Bönskörd; Morgon i trösketid; Fattighjon; Pojk från hamnera; Eremiten med kon; På tjuder; Blåser västan; Tolles väderflöjel; Karl-Herman i Bö; Tjörnbos lycka; Svarta pappersstjärnor; Söndagsfjärilar; På Valla kyrkogård; Påskvaka; Kvällstudie; Ligustersvärmare och tordyvel; Göken och kornknarren; Skeppen på Klövedals häll; Kvarnstenen i mossan; Mjölnaren tänker; Skärhamn; Vid haggårn; I Balkeröd dal; Förklaring. Tryckt i 3000 exemplar.

... eller prova att söka på ikea ps kvarnsten