Till salu inom

"ludde draget ivan säljes"

Sjöbo
Idag

Fiat Dethleffs H5812

195 000 kr
Blocket.se
Butik Bollebygd
Idag

Hyundai Santa Fe 2.2 CRDi 4...

219 900 kr
Blocket.se
Butik Bollebygd
Idag

Volvo XC40 T5 Recharge Mome...

439 900 kr
Blocket.se
Butik Mölndal
Idag

Mercedes-Benz E 300 de Plug...

499 900 kr
Blocket.se
Boden
Idag

Rxt X AS 260 hk

95 000 kr
Blocket.se
Nordanstig
Idag

Volvo S60R Med B5244T5

110 000 kr
Blocket.se
Butik Södertälje
Idag

BMW 520 d 184hk Sedan Auto,...

89 900 kr
Blocket.se
Butik

Butik

Butik

Butik

Butik

Tidigare annonser till salu

IVAN AGUÉLI, EN ROMAN OM FRIHET

Togs bort för 7 år sedan - Till försäljning i 4 år
PRISMA. 1981. 300 SID, INB MED OMSLAG. ANM: OMSLAGET SKADAT. Inför romanen om Ivan Aguéli har Torbjörn Säfve gjort ett omfattande forskningsarbete. Han har läst tidskrifter och tidningar, brev och dagböcker skrivna av Ague?Ii och hans konstnärsvänner, han har studerat miljö i Paris, Barcelona och Kairo. På detta omfattande bakgrundsmaterial har han med filmatisk montageteknik byggt en fascinerande roman om en av de största svenska konstnärerna. En roman om målaren, anarkisten och mystikern Ivan Aguéli (1869-1917) ? ett geni i svensk konsthistoria och urtypen för den ?oberoende? artisten, den tänkande och drömmande handlingsmänniskan. Vi får följa hans dramatiska liv, från de tidigaste åren som ?Stallmästarens son? i Sala genom de hektiska anarkistiska dagarna och nätterna i Paris och de mystikmättade åren i Egypten till de tragiska slutackorden i Barcelona. Det är ett liv fullt av äventyrliga svängningar, brutala incidenter, kärlek och svartsjuka, intensivt arbete. Torbjörn Säfve, född 1941 i Kiruna, har studerat litteraturhistoria och socialantropologi i Uppsala och gått regilinjen vid Filmskolan. Vid sidan av sitt författarskap har han bl.a. verkat som litteraturkritiker i UNT och Startat Författarnas teaterverkstad ? Uppsala.
90 kr
Bokbörsen.se

LUDDE BERÄTTAR. Minnen från landsortsteatern och Folkan på Axel Engdahls tid

Togs bort för 7 år sedan - Till försäljning i 5 år
Gumperts förlag 1951. 247 sid. Klotband med båda omslag medbundna. Författarens signering på smutstitelblad: "Ludde Gentzel". En verkligt rolig bok som måste glädja såväl göteborgare som alla andra med gott humör. Ludde Gentzel, 1885-1965, var en folkkär skådespelare, som personifierade den genuina göteborgsvitsen, trots att han var född i Jönköping. Han uppträdde på flera Göteborgsteatrar men från 1934 förblev han Stadsteatern trogen till sin pension 1957. I mer än 120 roller på teaterscenen visade han sin mångsidighet inom drama, komedi, fars och operett. Han förekom även på film, folklustspelet var både på duken och på scen hans specialitet. Hans mest kända filmroll var den late men klurige Kronblom. Hans förtröstansfulle "Optimisten" tillsammans med Eric Abrahamsons "Pessimisten" hör till radions genom tiderna mest åhörda program, författat av sportreportern Helge Härneman. Programmet fick på 40-talet en gång i veckan hela landet att stå stilla. Han kunde annat också, det bevisade han inte minst som Sara Lidmans Job Klockmakare och som den frälste skräddaren i Kaj Munks film "Ordet".
245 kr
Bokbörsen.se

En dag i Ivan Denisovitjs liv

Togs bort för 7 år sedan - Till försäljning i 3 år
Wahlström & Widstrand. 1973. 131 s. Inbunden. Präglat Ex Libris. Gott skick. Skyddsomslag finns i gott skick. En dag i Ivan Denisovitjs liv är en långnovell, skriven av Alexander Solsjenitsyn, som utspelar sig i ett sovjetiskt arbetsläger under 1950-talet. Novellen behandlar en dag från morgon till kväll för Ivan Denisovitj, oftare kallad Sjuchov. Novellen publicerades först under det ryska namnet Odin den Ivana Denisovitja. Trots att den är mycket tillgänglig i bokform nu, publicerades den först i tidskriften Novyj Mir 1962. Boken handlar om Ivan Denisovitj som dömts till straffarbete i läger, anklagad för att ha varit en spion efter att ha tillfångatagits av tyskarna under andra världskriget. Dagen börjar med att Sjuchov vaknar upp sjuk. För att han har vaknat sent skickas han till vakthuset för att städa och tvätta det. När han är klar med städandet går han till sjukstugan för att rapportera att han är sjuk, men läkaren får inte sjukskriva fler arbetare så Sjuchov måste arbeta i vilket fall som helst.
109 kr
Bokbörsen.se

En dag i Ivan Denisovitjs liv / Högra handen / Matrjonas gård

Togs bort för 7 år sedan - Till försäljning i 3 år
Wahlström & Widstrand / Bokklubben Svalan. 1972. 231 s. Inbunden. Två cm reva på omslagets framsida, lagad med dokumenttejp på baksidan. Vikmärke, hörn på sid 229. Gott skick. Skyddsomslag finns i gott skick. En dag i Ivan Denisovitjs liv är en långnovell, skriven av Alexander Solsjenitsyn, som utspelar sig i ett sovjetiskt arbetsläger under 1950-talet. Novellen behandlar en dag från morgon till kväll för Ivan Denisovitj, oftare kallad Sjuchov. Novellen publicerades först under det ryska namnet Odin den Ivana Denisovitja. Trots att den är mycket tillgänglig i bokform nu, publicerades den först i tidskriften Novyj Mir 1962. Boken handlar om Ivan Denisovitj som dömts till straffarbete i läger, anklagad för att ha varit en spion efter att ha tillfångatagits av tyskarna under andra världskriget. Dagen börjar med att Sjuchov vaknar upp sjuk. För att han har vaknat sent skickas han till vakthuset för att städa och tvätta det. När han är klar med städandet går han till sjukstugan för att rapportera att han är sjuk, men läkaren får inte sjukskriva fler arbetare så Sjuchov måste arbeta i vilket fall som helst.
70 kr
Bokbörsen.se
topwave

Missa inget nytt

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få reda på de senaste och hetaste tipsen inom köp & sälj