Quantcast
Till salu inom: ”

ludde draget ivan säljes

Nedan följer ungefärliga träffar relaterade till din sökning:

F
F
F
F
F

Tidigare annonser till salu

PRISMA. 1981. 300 SID, INB MED OMSLAG. ANM: OMSLAGET SKADAT. Inför romanen om Ivan Aguéli har Torbjörn Säfve gjort ett omfattande forskningsarbete. Han har läst tidskrifter och tidningar, brev och dagböcker skrivna av Ague?Ii och hans konstnärsvänner, han har studerat miljö i Paris, Barcelona och Kairo. På detta omfattande bakgrundsmaterial har han med filmatisk montageteknik byggt en fascinerande roman om en av de största svenska konstnärerna. En roman om målaren, anarkisten och mystikern Ivan Aguéli (1869-1917) ? ett geni i svensk konsthistoria och urtypen för den ?oberoende? artisten, den tänkande och drömmande handlingsmänniskan. Vi får följa hans dramatiska liv, från de tidigaste åren som ?Stallmästarens son? i Sala genom de hektiska anarkistiska dagarna och nätterna i Paris och de mystikmättade åren i Egypten till de tragiska slutackorden i Barcelona. Det är ett liv fullt av äventyrliga svängningar, brutala incidenter, kärlek och svartsjuka, intensivt arbete. Torbjörn Säfve, född 1941 i Kiruna, har studerat litteraturhistoria och socialantropologi i Uppsala och gått regilinjen vid Filmskolan. Vid sidan av sitt författarskap har han bl.a. verkat som litteraturkritiker i UNT och Startat Författarnas teaterverkstad ? Uppsala.
Gumperts förlag 1951. 247 sid. Klotband med båda omslag medbundna. Författarens signering på smutstitelblad: "Ludde Gentzel". En verkligt rolig bok som måste glädja såväl göteborgare som alla andra med gott humör. Ludde Gentzel, 1885-1965, var en folkkär skådespelare, som personifierade den genuina göteborgsvitsen, trots att han var född i Jönköping. Han uppträdde på flera Göteborgsteatrar men från 1934 förblev han Stadsteatern trogen till sin pension 1957. I mer än 120 roller på teaterscenen visade han sin mångsidighet inom drama, komedi, fars och operett. Han förekom även på film, folklustspelet var både på duken och på scen hans specialitet. Hans mest kända filmroll var den late men klurige Kronblom. Hans förtröstansfulle "Optimisten" tillsammans med Eric Abrahamsons "Pessimisten" hör till radions genom tiderna mest åhörda program, författat av sportreportern Helge Härneman. Programmet fick på 40-talet en gång i veckan hela landet att stå stilla. Han kunde annat också, det bevisade han inte minst som Sara Lidmans Job Klockmakare och som den frälste skräddaren i Kaj Munks film "Ordet".
Wahlström & Widstrand. 1973. 131 s. Inbunden. Präglat Ex Libris. Gott skick. Skyddsomslag finns i gott skick. En dag i Ivan Denisovitjs liv är en långnovell, skriven av Alexander Solsjenitsyn, som utspelar sig i ett sovjetiskt arbetsläger under 1950-talet. Novellen behandlar en dag från morgon till kväll för Ivan Denisovitj, oftare kallad Sjuchov. Novellen publicerades först under det ryska namnet Odin den Ivana Denisovitja. Trots att den är mycket tillgänglig i bokform nu, publicerades den först i tidskriften Novyj Mir 1962. Boken handlar om Ivan Denisovitj som dömts till straffarbete i läger, anklagad för att ha varit en spion efter att ha tillfångatagits av tyskarna under andra världskriget. Dagen börjar med att Sjuchov vaknar upp sjuk. För att han har vaknat sent skickas han till vakthuset för att städa och tvätta det. När han är klar med städandet går han till sjukstugan för att rapportera att han är sjuk, men läkaren får inte sjukskriva fler arbetare så Sjuchov måste arbeta i vilket fall som helst.
Wahlström & Widstrand / Bokklubben Svalan. 1972. 231 s. Inbunden. Två cm reva på omslagets framsida, lagad med dokumenttejp på baksidan. Vikmärke, hörn på sid 229. Gott skick. Skyddsomslag finns i gott skick. En dag i Ivan Denisovitjs liv är en långnovell, skriven av Alexander Solsjenitsyn, som utspelar sig i ett sovjetiskt arbetsläger under 1950-talet. Novellen behandlar en dag från morgon till kväll för Ivan Denisovitj, oftare kallad Sjuchov. Novellen publicerades först under det ryska namnet Odin den Ivana Denisovitja. Trots att den är mycket tillgänglig i bokform nu, publicerades den först i tidskriften Novyj Mir 1962. Boken handlar om Ivan Denisovitj som dömts till straffarbete i läger, anklagad för att ha varit en spion efter att ha tillfångatagits av tyskarna under andra världskriget. Dagen börjar med att Sjuchov vaknar upp sjuk. För att han har vaknat sent skickas han till vakthuset för att städa och tvätta det. När han är klar med städandet går han till sjukstugan för att rapportera att han är sjuk, men läkaren får inte sjukskriva fler arbetare så Sjuchov måste arbeta i vilket fall som helst.