Quantcast
Till salu inom: ”

frukt svamp bärtork säljes

Nedan följer ungefärliga träffar relaterade till din sökning:

F
F
F
F
F

Tidigare annonser till salu

Bo Mossberg (f 1935) har avbildat växter i över 30 år och har tidigare illustrerat bl a Den nordiska floran, Svampar i naturen och Vårfloran. "Svampar i naturen är främst avsedd att vara en pålitlig fälthandbok för bestämning av de svampar vi kan se omkring oss ute i naturen. Huvudvikten har därför lagts på bilderna, som ofta gjorts i skala 1:1. Vidare visas svampar i flera utvecklingsstadier, former och färgvariationer. Eftersom växtsätt och växtplats spelar en stor roll för möjligheten att korrekt bestämma en art, har särskild vikt lagts vid att visa svampen i dess miljö" . Wahlström & Widstrand / WW Naturserie. 1979 & 1980. 127 & 132 s. Inbunden. Förlagets illustrerade pappband. Med dedikation från Bo Mossberg.Nyskick.Frakt (M-påse) 45 kronor.
Helt oöppnad förpackning då jag råkar har dubbletter så denna kom ej riktigt till användning. Genom att torka allt från kiwifrukter och trattkantareller till basilika och tomater förlängs deras hållbarhet rejält, samtidigt som vitaminer samt smak- och näringsämnen bevaras på bästa möjliga sätt. Råvaran fördelas på fem hyllplan och torkas av en värmefläkt som sprider luften jämnt i hela torken. Temperaturen är ställbar 35-70 °C. Mått: H27xØ32 cm Spänning: 230 V Effekt: 220 W
LTs Förlag. 1989. 211 s. Inbunden. 22,5x17,7cm. 537 gram. Mycket gott skick. Oläst bok och namnad. Färgslit på en fläck på framsidan. /// Förlagets beskrivning: Svamp, ta tillvara och laga till handlar om att ta tillvara svamp genom olika konserveringsmetoder främst torkning-och sedan laga till den. Det är alltså ingen bok om att plocka svamp men den har en innehållsrik artförteckning där man art för art kan se vilken svamp som lämpar sig för torkning eller vilken som är direkt olämplig att djupfrysa t ex. De cirka 290 recepten utgör bokens huvuddel. Här finns recept på varmrätter, grytor, soppor, buljonger, gratänger, färser och patéer, vegetter, stuvningar och såser, fritering, paj er och pizzor, piroger, varma smörgåsar, bakning med svamp, pålägg och sallader, marineringar, svamp som drinktilltugg och som kryddor. Författaren Sigri Sahlin, som också har skrivit boken Torkning av bär, frukt, grönsaker, svamp och örter har en mångårig erfarenhet av framförallt torkning av svamp men beskriver här dessutom hur man djupfryser, konserverar, saltar in, mjö1ksyrejäser samt för olika inläggningar.
Natur & Kultur. 4 uppl. 1990. 152 s. Inbunden. 22,5 x18cm. 501 gram. Nära nyskick. Namnad bok ///Förlagets beskrivning: Torkning är en urgammal och mycket enkel konserveringsmetod, Genom den kan man ta tillvara obegränsade mängder bär, frukt, grönsaker, svamp och växter när det är gott om dem eller när de är billiga i inköp. Torkade matvaror tillreds snabbt, är lätta att förvara och bära med sig t ex vid fjällvandring. Författaren Sigri Sahlin, som har en mångårig erfarenhet av och ständigt experimenterar med torkning, beskriver I text och bild olika torkmetoder, redskap och torkanordningar. En mängd recept på varmrätter, efterrätter, soppor, bakverk, pålägg, saft, buljongpulver samt till och med snask avslutar boken.
Torka frukt, svamp, bär och grönsaker i en frukttork. 5 nivåer. Knappt använd och i fint skick.