Quantcast
Till salu inom: ”

galjonsfigurer säljes

Galjonsfigurer
F
Galjonsfigurer
F

Tidigare annonser till salu

Inbunden. Albert Bonniers förlag 1993. Ou.''Likar'' är Stig Larssons tionde diktsamling. Spännvidden är som vanligt stor och man imponeras av hans förmåga att ständigt förnya sig och överraska läsaren.Stig Larsson, född 1955 i Luleå och uppvuxen i Umeå, debuterade 1979 med romanen Autisterna. Han blev det litterära åttiotalets galjonsfigur, och med sina nu sammanlagt tio diktsamlingar, fyra romaner, en novellsamling samt flera pjäser och filmer (som han själv regisserat) är han en av de absolut mest intressanta och uppmärksammade författarna i sin generation.
Häftad. Gott skick. förmodad signatur av förf. på försättsbladet. Londons framgångar i Sverige berodde inte på några reklamkampanjer. "Skriet från vildmarken"(1907) marknadsfördes först för en begränsad, borgerlig publik. Så småningom blev London arbetarnas favoritförfattare, bildningsrörelsens galjonsfigur, och en av de mest lånade författarna i folkbiblioteken. Londons författarskap inspirerades av tänkare som Marx, Nietzsche, och Darwin. I hans författarskap varvas vildmarks-och söderhavsskildringar med klasskampsböcker och populärvetenskaplig fiktionslitteratur. Tre genrer uppmärksammas speciellt av författarskapet: Vildmarksskildringar, dokumentära slumreportage och proletära självbiografiska romaner. Frågan kring Londons betydelse som "författarskola" för de svenska arbetarförfattarna berörs också.
Den illistige lilla piraten kan närma sig intet ont anande handelsfartyg med vanlig flagg, galjonsfigur och dolda kanoner och så PA-DAM! rullas piratflaggan ut, en dödskalle dyker upp som galjonsfigur och 5 kanoner trollas fram! Till detta fina skepp i mycket gott skick ingår massor av lösa delar: - Piratkapten + 5 matroser - Katt o råtta, apa - Skattkista - Lyftkran - Ankare - Vapen - Hink - Låda med tunnor mm Man får även med två riddare och en kanon även om de inte direkt hör till piratkitet :-)
Inbunden. Albert Bonniers förlag 1993. Ou.'Likar" är Stig Larssons tionde diktsamling. Spännvidden är som vanligt stor och man imponeras av hans förmåga att ständigt förnya sig och överraska läsaren.Stig Larsson, född 1955 i Luleå och uppvuxen i Umeå, debuterade 1979 med romanen Autisterna. Han blev det litterära åttiotalets galjonsfigur, och med sina nu sammanlagt tio diktsamlingar, fyra romaner, en novellsamling samt flera pjäser och filmer (som han själv regisserat) är han en av de absolut mest intressanta och uppmärksammade författarna i sin generation.
MBF 2009. Styva pärmar. 189 sidor. Smärre hanteringsspår på pärm, dock i mycket fint skick. Den vise Alf Henrikson skrev i sin Uppslagsbok om Jules Verne att den som till äventyrs inte är bekant med Phileas Fogg, Passepartout och kapten Nemo är långt mera obildad än den som aldrig har läst Joyce eller Kafka. Samma sak torde gälla för galjonsfiguren för alla detektiver, verkliga som fiktiva, Sherlock Holmes. Den som vill veta mera om denna formidabla gestalt och hans skapare Sir Arthur Conan Doyle och söker vägledning har mycket att hämta i denna essäsamling, den tredje i ordningen, som författats av Lars Strand, en av Sveriges främsta experter på Sherlock Holmes och hans värld.