Quantcast
Till salu inom: ”

gamla vykort säljes

Gamla Vykort

Jämtlands län
Gamla Vykort

Norrbottens län

Tidigare annonser till salu

Rolf Förlag. 1990. Inbunden i mycket gott skick. Ur förordet: Gamla vykort har så mycket att berätta. Helt plötsligt kan man få syn på det gamla kondiset man besökte som ung, speceriaffären där man handlade eller huset där en vän bodd. Och hur var det nu det såg ut innan de nya varuhuset byggdes? Vykort blev vanliga vid sekelskiftet och har sedan dess bara blivit allt med populära. Samlandet har ökat de senaste decennierna men fortfarande kan fina gamla vykort köpas för humana priser.
Jag har flytt och nu säljer jag ut sånt som jag inte har plats för längre. Det här fick jag en gång av en gammal man som flyttade till hemmet. Buntar med brev, en hög med flygpost, en hel låda med små kort (en del riktigt gamla) och små kuvert, en skolåda med gamla brev, kortbrev och brefkort, en mapp med gamla brev + 130 utländska kort, en del äldre. FÖRST TILL KVARN. Först till kvarn.
Inbunden. 2010. 112s. 760s. 30x22c. Ny. Boken innehåller ett urval av vykort och fotografier ur Christer Janssons samling. Under några år har tanken vuxit fram att i bild och text göra en nostalgisk bildresa i Malmö hamn tillgänglig för en bredare allmänhet. Malmö är ju för de flesta människor starkt förknippat med färjetrafiken till Danmark och Tyskland. Många är färjorna som passerat under åren, en del minns man bättre, medan andra är bortglömda. Bläddra i boken, läs, njut och minns den gamla hamnmiljön med de där riktigt härliga färjorna från förr. Rikt foto illustrerad. Storformat.
Bäckströms förlag 2002. 207 s. Häftad i styvt omslag med invikta flikar (danskt band) och i nyskick. Med signerad hälsning av författaren på försättsbladet. Mycket rikt illustrerad med foton av gamla vykort och teckningar, allt i sv/v. Vikt 560 g. Format 20 x 20 cm. Porto 50:- (rabatterat, istf 56:-). Norbelie är journalist och författare med flera böcker bakom sig. Han är medarbetare i radio och TV, flera tidningar och tidskrifter och var i många år chef för Radio Stockholm.