Quantcast
Till salu inom: ”

gamla vykort säljes

Gamla Vykort

Jämtlands län

Tidigare annonser till salu

Detta är den gamla hyllan från Ikea som är lite högre och bredare än den nya och inte lika djup, och har 5 hyllor istället för 4. Vi har själv sågat till och monterat på ett skötbord i vitmålad mdf, se bilder. Detta går att ta bort, men lämnar då 4st hål i det hyllplan det är fastsatt i (bild4). Finns även lite fotohörn för vykort uppsatta på undersidan av hyllan ovan, så att bebisen har något att titta på. Dynan följer med om så önskas. Pris för den med skötbord 300kr, för den utan 200kr, eller båda för 400kr.
Rolf Förlag. 1990. Inbunden i mycket gott skick. Ur förordet: Gamla vykort har så mycket att berätta. Helt plötsligt kan man få syn på det gamla kondiset man besökte som ung, speceriaffären där man handlade eller huset där en vän bodd. Och hur var det nu det såg ut innan de nya varuhuset byggdes? Vykort blev vanliga vid sekelskiftet och har sedan dess bara blivit allt med populära. Samlandet har ökat de senaste decennierna men fortfarande kan fina gamla vykort köpas för humana priser.
Jag har flytt och nu säljer jag ut sånt som jag inte har plats för längre. Det här fick jag en gång av en gammal man som flyttade till hemmet. Buntar med brev, en hög med flygpost, en hel låda med små kort (en del riktigt gamla) och små kuvert, en skolåda med gamla brev, kortbrev och brefkort, en mapp med gamla brev + 130 utländska kort, en del äldre. FÖRST TILL KVARN. Först till kvarn.
Inbunden. 2010. 112s. 760s. 30x22c. Ny. Boken innehåller ett urval av vykort och fotografier ur Christer Janssons samling. Under några år har tanken vuxit fram att i bild och text göra en nostalgisk bildresa i Malmö hamn tillgänglig för en bredare allmänhet. Malmö är ju för de flesta människor starkt förknippat med färjetrafiken till Danmark och Tyskland. Många är färjorna som passerat under åren, en del minns man bättre, medan andra är bortglömda. Bläddra i boken, läs, njut och minns den gamla hamnmiljön med de där riktigt härliga färjorna från förr. Rikt foto illustrerad. Storformat.