Quantcast
Till salu inom: ”

konst tage nilsson säljes

Nedan följer ungefärliga träffar relaterade till din sökning:

F
F
F

Tidigare annonser till salu

Originel oljemålning av limhamn konstnären Tage Nillson på baksidan står det "Stånde modell 1953 B 82cm h146cm säljes till högstbjudande.
Månpocket 2004, 251 sidor. Gott skick, ett par veck på framsidan. Jag heter Ela. Jag är tjugosex. Mamma och pappa skilde sig när jag var tjugo och just hade flyttat hemifrån. Någonting dog i mig då. Tryggheten rycktes bort just som jag höll på att skapa mig en egen trygghet. Nu är det mest kaos. På jobbet söker Jimmy min blick. Men kärlek är ingenting för mig för kärlek bara dör. Albin, fastighetsskötaren, vill att jag ska gå ut med hans hund Sniff. Som är en bulldogg. Med pacemaker. Och så är det Klara. Hon är sex år och bor i min källare och behöver någon som tar hand om henne. Jag gör ett försök. Men jag kan ju inte ens ta hand om mig själv, så jag börjar leta efter Klaras mamma. Jag letar i natten, i över och underjorden. Överallt. Recensioner av Konsten att vara Ela : Ninnas 2004-06-18 11:30 Johanna Nilssons språk är verkligen bra! Bitvis är den skriven i så där riktigt korta meningar att takten blir så där nästan haltande. Och det är verkligen bra!! Som läsare kommer man Ela riktigt nära inpå livet. Det är så häftigt när Johanna beskriver hur Ela tänker och vad hon säger, vilket är två helt skilda saker! Och då känner man igen sig själv, hur komplicerat det är att vara människa!! Samtidigt ville jag ibland ta tag i Ela, ruska henne och skrika "väx upp nån gång!" när hon deppade lite väl mycket! Jag tycker dock, liksom förgående recensent Annika, att boken tappar poäng på att den bitvis känns lite orealistisk, till exempel med socialsekreterare som framställs lite skevt. Och en katt som beter sig väldigt katt-olikt. Och slutet känns väldigt osannorlikt, utifrån Elas extremt dåliga mående och svaga självkänsla. Betyg 4 epilog 2004-07-23 21:18 Fyra som stod och vinglade lite mot betyget fem. Jag kan inte lovorda Johanna Nilsson nog; jag älskar verkligen sättet hon skriver på. Det känns så äkta, så nära. Underbart är det sätt på vilket hon lyckas förmedla Elas tankar och känslor till mig som läsare. Hade jag varit en katt hade jag kurrat av välmående. Betyg 4 mana 2004-08-20 21:55 jag trodde inte att jag skulle gilla den här boken. trodde verkligen att den skulle vara skit. men från första sidan var jag fast. för det första påminner ela så extremt mycket om en gammal vän till mej, att det känns som att det är henne jag läser om. kanske gillar jag boken extra mycket för det. det är skönt att läsa om någon annan som mår psykiskt dåligt, och som ingen verkar förstå sej på. inte ens hon själv. boken är så otroligt bra. känns så förjävligt att den skulle vara slut så fort. för nu känns det som att jag förlorat en vän. johanna skriver så bra. undehållande, humoristiskt (men även allvarligt) och fängslande. helt enkelt en lysande bok, som jag inte tycker att det finns någonting alls att ändra på. den ska helt klart ha högsta betyg av mej! Betyg 5
En bildkrönika red av Gösta Lundquist och Tage Nilsson. Texten av Knut Hagberg, Karl-Gustaf Hildebra
En bildkrönika red av Gösta Lundquist och Tage Nilsson. Texten av Knut Hagberg, Karl-Gustaf Hildebrand, Erik Lundberg, Birger Nerman och Adolf Schück. 1950. 603 s. Förlagets halvfranska band. 4:o.
Modell, 1945, 55 x 43