Quantcast
Till salu inom: ”

konstgjorda höstlöv säljes

Nedan följer ungefärliga träffar relaterade till din sökning:

Svinn
F
F
F
F
F

Tidigare annonser till salu

LEOPARD FÖRLAG 2004. 8:o. Inb med skyddsomslag. Ill med foto. 383 sidor. Nyskick. ISBN Klara växer upp i en strängt religiös judisk familj. Hon skildrar den unga flickans längtan efter kärlek och de normer som styrde förhållandena mellan unga människor. Klara är uppvaktad och omsvärmad. Men bara en judisk man kan bli hennes make. För honom sparar hon sin kärlek och när hon möter honom vet hon genast att han är den rätte. Det är 1930-tal och de ungerska pilkorsarna börjar systematiskt förfölja judar. Trots detta fortsätter Klara att planera för framtiden med sin stora kärlek som om inget ont skall kunna hända dem. Men en dag är han borta. Klara tvingas att tillsammans med tusentals kvinnor marschera till ett läger i Österrike. Det blir en kamp för livet. Tillbaka i Budapest efter befrielsen börjar sökandet efter den älskade. "Som ett höstlöv i vinden" bygger på Klara Weiss sparade dagböcker. Det ger berättelsen ett sällsynt liv och en ovanlig detaljrikedom. Boken är fylld av livsglädje, framtidstro och hopp. Men människor styr inte alltid över sina liv, som i storm kastas de fram och tillbaka av andra krafter, som höstlöv i vinden.
ATLANTIS. Inbunden. Nära nyskick. Skyddsomslag finns i mycket gott skick. Två st revor i skyddsomslaget den största ca 0,5 cm. Från baksidetexten: När NILS ALWALL började arbeta på Medicinska kliniken i Lund 1936 fanns ingen bot för njur­sjuka. Sängläge och en tråkig diet var den enda behandling som erbjöds innan patienterna dog i urinför­giftning. Alwall föresatte sig att ersätta njurarnas funktion med en »konstgjord njure«, en dialysapparat där blodet tvättas rent från de »uringifter« som normalt utsöndras. Alvvalls konstgjorda njure konstruerades under krigs­åren. 1946 prövades dialys för första gången på en döds­dömd patient - behandlingen lyckades. Därmed var det möjligt för patienter med akuta skador att överleva till dess att njurarnas funktion återvänt. Svårare var det att uppehålla livet på en patient vars njurar blivit helt förstörda. Alwall insåg att lösningen var en billig »engångsnjure« av plast. I samarbete med industri­mannen Holger Crafoord föddes Lundaföretaget Gatubro, idag ett av världens dominerande företag inom dialys. Nils Alwall omsatte sina fysiologiska kunskaper i prak­tisk handling och har lämnat djupa spår efter sig i den medicinska historien.
"Westling, Håkan. Konstgjord Njure - En bok om Nils Alwall. 2000. 348 s. Illustrerad. Förlagsband med skyddsomslag.- Bjuder ni på denna artikel bekräftar Ni att Ni har läst och godkänt våra leverans och betalningsvillkor, dessa kan läsas på ""min personliga"" sida på http://www.tradera.com/trader/message_show.asp?id=663514 - Angående vår Tradera Direkt försäljning: Leverans sker från vårt lager en gång i veckan (oftast torsdagar) oavsett när beställning är gjord. Läs vår personliga sida för mer information. "
Konstgjord palm ~ 1.90-2 m hög (fr. bas till där de flesta bladen slutar) Stammen är böjlig och går att justera lutning på. Kokosnötterna och krukan får man jättegärna med om man vill. Krukan är däremot rätt tung, så att ni vet. Den var svår att få tag på men säljes nu pga. flytt till ny lägenhet Hämtas i Stockholmsområdet/Nacka, har ingen egen bil. Mvh /Tom