Quantcast
Till salu inom: ”

kotte lampa kopia säljes

Nedan följer ungefärliga träffar relaterade till din sökning:

Barn säng

Norrköping
Julprylar

Trelleborg
Taklampa

Stockholm
Lampor×2

Eskilstuna
Julprylar

Trelleborg
F
F
F

Tidigare annonser till salu

Dags att sälja vår 60 cm i diameter. Nypris 5700 kr 3 månader gammal kopia i perfekt skick!!! Pris 3000 kr Taklampan Kotten, ritad av Poul Henningsen 1958, är en komplicerad konstruktion. För att sprida ljuset utan att blända skapade Henningsen en konstruktion av 72 tunna metallplattor, som skärmar av själva glödlampan men reflekterar dess ljus till den nedanförliggande plattan. På detta sätt skapas en unik belysningseffekt. Trots den tekniskt avancerade konstruktionen är Kotten en lampa med en tydlig organisk känsla, närmare bestämt av växtriket. På den internationella marknaden är den känd som Artichoke, alltså kronärtskockan. Kärt barn har som bekant många namn, men i båda dessa fall är kopplingen till naturen och växtligheten tydlig. Frågan är dock om detta verkligen var Henningsens syfte. Han var framför allt intresserad av att skapa elektriska lampor där ljuset var lika mjukt som i en fotogenlampa, och med Kotten kom han mycket nära.
"Kotten" - kopia i plast. Ca 50 cm i diameter och ungefär det samma hög. Sladd o glödlampa medföljer
En spännande och annorlunda helt vit tak lampa. Ej Original, utan detta är endast en Kotten kopia (replika) Denna lampa kan även köras kostnadsfritt till vårt centrallager i Stjärnhov. se fler av våra begagnade möbler på vår hemsida www.refurn.se Skick: Ny skick Mått: 63x63x73 cm Uppge artikelnummer 19770.
Fin specialgjord kopia av Poul Henningsens "kotten". Lampan har gröna löv med vit undersida. Detta ger ett mycket behagligt ljus.
Kottenlampa kopia säljes. Mellanstorleken. Helt ny. Kopparfärgen