Quantcast
Till salu inom: ”

långedragsjulle j10 säljes

Nedan följer ungefärliga träffar relaterade till din sökning:

F
F
F
F
F

Tidigare annonser till salu

Säljer ett renoveringsobjekt i furu som är för bra för att hugga upp anser jag. Med all sannolikhet en Långedragsjulle J10 ritad av Hjalmar Olsson och byggd i 602ex. Liten ruff i fören. Rostfri tank i aktern, aut. länspump. Motorn är en bensindriven Volvo Md1(samma som Albin O11)med komp(har ej startat den), kompl. drivlina. Står täckt på en liten smidig, anpassad kärra som följer med. Kan leverera "paketet" till din dörr om så önskas(rimliga avstånd) efter ök. Kan ev. byta mot en veteranmoped/mc(bytesvärde 5000)
Längd 5 meter, bredd 1,9 meter. Med vagn. Påbörjad renovering. Två bord bytta, nya kölbultar. Hämtas i Karlsborg. Vänligen maila vid intresse. Se: www.julleregister.se för specifikation. "Hjalmar Olsson fick uppdraget av Långedrags Segelsällskap att rita J10 år 1941. Det blev en entypsbåt som utgick från samma ritning med viss komplettering med åren. Många båtbyggare var inkallade under kriget eller var tvungna att bygga minsvepare åt försvaret. Det lär ha varit Landshövding Malte Jacobsson som såg till att J10 kunde byggas, för att skapa arbete åt yngre och äldre båtbyggare i Bohuslän. Den första J10:an var utlottningsbåt 1942 för LSS. Sedan dess har det byggts 602 st. J10:or men bara 31 av dem är registrerade som seglande i dag. Under kriget gick hela järnvägsvagnar fullastade med J10:or till Stockholm. Beställare var bl.a. Kungliga Motorbåtsklubben i Stockholm. Det fanns ingen bensin att köpa till motorbåtarna, för att ta sig ut till öarna. Därför började man segla i stället. Sedan blev J10 en stor kappseglingsklass och en mycket populär ungdomsbåt. "
Långedragsjulle J 10 med segelnummet 599 säljes. Renskrapad o bottenmålad inför säsongen 2013. Två äldre segel samt två nyare medföljer. Rännan i mastbom behöver lagas men fungerar. Inoljad o tät efter sjösättning. Länspump med nivåregulator finns. Enkelt hamnkapell finns. Påbörjad renovering för återställande i orginalskick påbörjad. Saknar sarg o kapp. Rolig,stabil o charmig båt att lära sig segla med. Enklare 30 släp ingår. Upptagning o transport inom Stockholmsområdet kan ordnas men bekostas av köpare. Besök Långedragsjulle registret för mer historik o bilder på båten. http://www.julleregister.se/register/j10_reg_start.html Ligger utanför Waxholm J 10 J10 J10a
Renoverad långedragsjulle J10 byggd år 1943 i Strömstad. Lotta är byggd i ek på ekspant med oregon pine i däcket. Under förra året renoverades båten från att ha stått på land sedan tio år till att nu segla igen. Under renoveringen byttes kölbultarna till rostfritt, botten drevades om, ca 100 kopparnit byttes, däcket har också fått sig en översyn, skruvarna i spunningnen är också utbytta till rostfritt, o.s.v. Seglena är i dacron och i bra skick. Dessutom finns två originalställ i bomull. Ett nytt solkapell/hamnkapell och en båtkärra ingår. Båten är utrustad med en länspump med flottör. Båten är helt original sedan 1943.
Till Långedragsjulle, J10.