Quantcast
Till salu inom: ”

målning av peter frie säljes

Nedan följer ungefärliga träffar relaterade till din sökning:

F
F

Tidigare annonser till salu

BONNIERS 1996 8:o. Förlagsband med skyddsomslag. 81 sidor. Nyskick. "....den nästan redan övergivna idén om den lyckade dagen, åtevände, följd av den hänförelse som eldar en att ytterligare försöka sig på att beskriva, eller räkna upp, eller berätta om en sådan dags element och problem..Hur föreställer du dig en sådan dag? Skissera för mig en första bild, beskriv för mig bilder av den!" - En palettfåra på en målning av William Hogath i London, en kalkvit åder på en kiselsten vid stranden av Bodensjön, en S-kurva på en tågsträcka utanför Paris - dessa "linjer av skönhet och behag" banar väg för Peter Handke i hans Tankar om den lyckade dagen. Minnesbilder och vardagliga iaktagelser, semantsika frågor och historiefilosofiska tolkningar blandas fritt och egensinnigt i denna prosalyriska betraktelse över konste - och svårigheten att leva i nuet.
Stockholm Galleri Lars Bohman 1997.4:o 05 sidor.Illustrerad.Häftad.(Apoteksbolagets konstförenings å
HENRIK MATHISEN CA 1975. LIMHFT. 83 SIDOR. ILL I S/V-TECKNINGAR. 27,0*21,0 CM. LITET VIKT HÖRN BAKRE PÄRM O,MAECENAS. PROLOG Maecenas är Henrik Mathiesen. Han har gett mig några månader att fylla den här boken med teckningar. Därför hyllas han med mitt stora tack. Detta borde ha varit ett tillfälle att göra en tecknad serie. Men det har bara blivit stundens ingivelser. Ändå har förstås i anteckningama i efterhand gått att ordna i mer eller mindre tydliga sammanhang. Om man vill »läsa» boken från pärm till pärm eller bläddra på måfå står var och en fritt. Etsningsövningarna är gjorda innan gamle kungen dog, när Karl XVI fortfarande var en uppdiktad figur. I övrigt är alla bilder utförda under januari,februari 1975, ofta i form av tillbakablickar på vad jag tidigare gjort. Ursprungligen hade jag en självbiografisk idé med boken. Får man en överblick bakåt kan man kanske också samla sig att se framåt. Och när jag ändå ser bakåt, ser jag att jag alltid haft förtvivlat bråttom. Jag är säkert inte ensam om att önska ett lugnare och mera mänskligt tempo i framtiden. Man stressar för att en gång bli klar med det och äntligen få lugn att börja på riktigt. Peter Dahl Förrutom Dahls teckningar finns också flera tidningsartiklar återgivna om hur svenska polisen jagar porr på konstmuséerna, det vill säga Peter Dahl, samt att man kan följa processen från att polisen beslagtog målningen " Liberalismen bryter genom i societeten" till det att åklagaren väljer att inte väcka åtal. Prismas katalog innehåller förutom dessa artiklar bildsviten "Kalles dröm". O, maecenas! består av Dahls tuschteckningar.
1997. 93 sidor. Illustrerad. Häftad. 4:o.
Apoteksbolagets konstförening / kalejdoskop. 93 s. Häftad. 30x24cm. 664 gram. Mycket gott skick. Apoteksbolagets konstförenings årsskrift nr. 14. Aning hörnstött i omslag. Diskret annotering titelplansch. 39:- porto.