Quantcast
Till salu inom: ”

nils e johansson konstnär säljes

Nedan följer ungefärliga träffar relaterade till din sökning:

F
F
F
F
F

Tidigare annonser till salu

Fint skick, frakten tillkommer. Det skulle dröja nära hundra år innan bondsonen Nils Månsson Mandelgrens "väckraste dröm" började att förverkligas. Först fick han en äreräddning av den erkände folklivsforskaren Gunnar Olof Hyltén-Cavallius (1818-1889), som upptäckte att "under den tarfliga ytan gömde sig en varm entusiasm och en okuflig viljekraft. Han var en man med utomordentlig verksamhetsförmåga, en initiativets man, sådan jag aldrig funnits maken till ibland mina samtida". I slutet av 1950-talet slog Aron Borelius larm om de ovärderliga samlingar som langsamt gick mot mögeldöden i konshistoriska institutionenskällare Den stridbare konstprofessorn fick fram anslag så att 18000 bilder kunde ramas upp i passepartout. Först då kunde Nils Månsson Mandelgrens hopsamlade "materiaher" studeras, åtminstone av en elit av forskare
Bra Böcker. Klicka på bokens titel för att se flera bilder! 1 uppl. 1983. 229 s. Inbunden. Förlagets gula kartonnage med Mandelgrens namnteckningframpärmen. 31x24cm. 1580 gram. Mycket gott skick. Skyddsomslag finns i mycket gott skick. Ur omslagstexten: För tio år sedan kom den unge amanuensen Bengt Jacobsson från Ystad in i bilden kring hopsamlingen av "materialier" om och kring Nils Månsson Mandelgren. Mandelgrens material hadeöverflyttats till Folklivsarkivet i Lund, och det var där den blivande forskaren upptäckte att han hamnat i en nationalskatt i bilder, insamlad under en tid då det gamla självhushållets Sverige fick lämna plats för ett nytt, modernt industrisamhälle". Under tre år arbetade Bengt Jacobsson med att katalogisera det väldiga materialet och insåg snart att den nationalskatt han satts att ansa inte borde vara förbehållen forskare och likställda. Det blev möjligt att ordna en uppmäksammad vandringsutställning av höjdpunkterna i Mandelgrens produktion. Med denna bok presenterar Bengt Jacobsson Nils Månsson Mandelgren för hela svenska folket.
Två tavlor från stentryckeriet i Vikmanshyttan. Konstnären är Nils E Johansson och de har formatet 70x55 cm och 30x40 cm med guldramar. Priset för den stora 2 500 kr och för den mindre 1 500 kr.
2st. Oljemålningar på pannå 34x48 med ram av konstnär Nils E Johansson f.1950 Motiv av Gamla Stenbron Karlstad Titel tavla 1: Förlig Bro Titel tavla 2: Brospann 850 kr/st. eller bägge för 1600 kr Annonsören vill inte störas av telefonsäljare.
Tre tavlor av konstnären Nils E Johansson säljes för endast 1500:-