Quantcast
Till salu inom: ”

notblad pianonoter konvaljens avsked säljes

Nedan följer ungefärliga träffar relaterade till din sökning:

Hemmet
F
F
F
F
F
F

Tidigare annonser till salu

Wahlströms. Tryckt 1993. Inbunden. Dekorerat Pappband. 368 sidor. 21x14cm. Mycket gott skick. Utdrag ur förlagets presentation: En kvinna med ett enda år kvar att leva...Hon är fortfarande ung, fortfarande vacker, gift med en framgångsrik amerikansk senator, beundrad och eftersökt. Men också djupt ensam i sitt olyckliga äktenskap. När hon får sin dom bryter hon upp från allt. Och på den ljuvliga blommande ön Madeira, i ett Europa i skuggan av andra världskriget, målas en kärlekssaga upp, där glöden och smärtan växer sig allt starkare ju mer avskedets stund närmar sig.
Söderströms Atlantis 2003. Inbunden 167 sid. MYCKET GOTT SKICK. Gallrad biblioteksbok (Bibliotekets bindning, stämplar etc) Innehåller fem noveller. Baksidestext: "Om det finns en Gud kanske han i stället för ett evigt liv gav oss förmågan att glömma att allt är avsked, från vårens späda grönska bland kala grenar till lövet som klistras mot höstens asfalt; en gråsparvs pip innan natten faller och ugglorna vaknar, en glimt av ljus och sedan aldrig mera." Det finns många stämningsbilder i Johan Bargums nya bok. Den består av fem berättelser, som knyts ihop av hemlighetsfulla samband. Gestalter kommer och går, för att återvända i följande berättelse. Det handlar om avsked. Avsked från ett äktenskap eller ett samboende; en pappa dör; en flicka börjar skolan. Eller så är det ett avsked som inte blir av, måhända på grund av en katt. Bargums berättelser speglar varandra i en ständig växling mellan vemod och skratt, som han tecknar med språklig svikt och klarhet, inte i breda penseldrag, utan i lätta akvarelltoner. Han har alltid varit den koncentrerade formens mästare, men knappheten blir aldrig kyla. Värmen finns där, och de gåtfulla mönstren bakom det till synes självklara.
»Om det finns en Gud kanske han i stället för ett evigt liv gav oss förmågan att glömma att allt är avsked, från vårens späda grönska bland kala grenar till lövet som klistras mot höstens asfalt; en gråsparvs pip innan natten faller och ugglorna vaknar, en glimt av ljus och sedan aldrig mera.« Det finns många stämningsbilder i Johan Bargums nya bok. Den består av fem berättelser, som knyts ihop av hemlighetsfulla samband. Gestalter kommer och går, för att återvända i följande berättelse. Det handlar om avsked. Avsked från ett äktenskap eller ett sam-boende; en pappa dör; en flicka börjar skolan. Eller så är det ett avsked som inte blir av, måhända på grund av en katt. Bargums berättelser speglar varandra i en ständig växling mellan vemod och skratt, som han tecknar med språklig svikt och klarhet, inte i breda penseldrag, utan i lätta akvarelltoner. Han har alltid varit den koncentrerade formens mästare, men knappheten blir aldrig kyla. Värmen finns där, och de gåtfulla mönstren bakom det till synes självklara. Inb. med skyddsomslag. Atlantis, 2003, 166 sid. Mycket gott skick
Notblad Pianonoter Konvaljens avsked