Till salu inom

"original moon lamp verner panton 1960 säljes"

Trollhättan
Idag

Ikea madrass

700 kr
Citiboard
Göteborg
Igår

Volvo V90 original lastbågar

1 500 kr
Citiboard
Norrköping
Igår

Samsung S9 plus G965F Reser...

2 995 kr
Blocket.se
Skellefteå
Igår

16" Dacia Duster sommardäck...

Blocket.se
Örebro
Igår

Lundby Dockskåp 1970-talet...

2 000 kr
Blocket.se
Kristianstad
Igår

18 Amg org mercedes 5112

3 200 kr
Blocket.se
Ludvika
Igår

Honda CB 500 X

60 000 kr
Blocket.se
Eslöv
Igår

Original Volvo fälgar 15"

1 200 kr
Blocket.se
Butik

Butik

Butik

Butik

Butik

Tidigare annonser till salu

Lampor  ·  Stockholm

Moon Lamp Verner Panton Louis Poulsen 1960

Togs bort för 9 år sedan - Till försäljning i 28 dagar
MOON LAMP - design Verner Panton för Louis Poulsen 1960 Diameter 35 cm En designklassiker ur Vol.2 av PHAIDON DESIGN CLASSICS. Tidig design av en av Danmarks designikoner - Verner Panton. Här i originalutförandet tillverkad av Louis Poulsen vilket borgar för kvalitet inte bara i design utan även i konstruktion. Louis Poulsen tillverkade MOON LAMP endast under 1960-talet så tidsbestämningen är möjlig genom pappersetiketten i original på lamphållaren. Med hjälp av de tio roterbara vitlackerade aluminiumcirklarna kan ljusutsläppet justeras enligt eget önskemål. Jag har visat två olika varianter på bilderna. Nytillverkas sedan 2003 av Vitra och av danska Verpan men som sagt, detta är originalet från 1960-talet. På ett ställe färgavskrap på den yttre ringen men i övrigt mycket fint och fungerande skick. Alla bilder är nytagna och visar aktuell lampa förutom flickan längst ner till vänster på bilden som är hämtad från en reklambild från 1960-talet.
6 500 kr
Blocket.se
Antikt  ·  Stockholm

Original "Moon lamp" - Verner Panton 1960

Togs bort för 8 år sedan - Till försäljning i 20 dagar
"Moon lamp" - designades 1960 och är en av den världsberömda danska designern Verner Panton's första objekt. Denna är märkt med original pappersetikett från Louis Poulsen & Co A/S vilka tillverkade "Moon lamp" fram till c:a 1970. Med sin banbrytande OP och POP-artdesign bidrog Verner Panton i högsta grad till att form- och färgsätta 1960- och 70-talen. "Moon lamp" är lika modern idag som när den presenterades 1960. Är inte det själva definitionen av en designklassiker? "Moon lamp" och mer av Verner Pantons design hittar du här: http://www.verner-panton.com
6 000 kr
Blocket.se
Övrigt  ·  Stockholm

"Moon Lamp" - Verner Panton original 1960-tal

Togs bort för 8 år sedan - Till försäljning i 12 dagar
"Moon Lamp" designad av Verner Panton 1960 för Louis Poulsen A/S Danmark. Tio lameller, fritt vridbara för att symbolisera månens olika faser. Diameter 34,5 cm. Den allra första versionen 1960 tillverkades i vitlackerad aluminium och senare även i plast. Detta är ett tidigt original med vitlackerade lameller i aluminium och ej att förväxla med senare produktion eller kopior. En etikett i papper med tillverkarens - Louis Poulsen A/S - namn verifierar äktheten. En lamell har ett lätt färgavskrap i övrigt i ett mycket fint och fullt fungerande bruksskick. Se Verner Pantons design här: http://www.verner-panton.com/ http://www.vernerpanton.com/top.html Har du några frågor - maila mig gärna. Med vänlig hälsning, Bengt
4 950 kr
Blocket.se
Lampor  ·  Solna

Verner Panton MOON LAMP 1960 Louis Poulsen

Togs bort för 7 år sedan - Till försäljning i 1 månader
Originalarmatur MOON LAMP designad 1960 av Verner Panton. Tillverkad hos Louis Poulsen A/S Danmark. Märkt med pappersetikett. Diameter 35 cm. För värderingen 9.000 kronor och verifiering av äktheten - vänligen se avsnittet ur tysk TV:s 'Antikrundan' - 'Kunst und Krempel': http://www.br.de/fernsehen/bayerisches-fernsehen/sendungen/kunst-und-krempel/kunst-und-krempel-moon-lamp-bayerisches-fernsehen100.html Fullt fungerande och efter ett halvsekel inget större bruksslitage än färgavskrap på en aluminiumlamell. Köp en ny originalkopia för 5.330 kronor. http://www.illumsbolighus.se/shop/verpan_moon_pendel-_vit.aspx Eller: Köp en designklassiker från OP-POP-artens barndom i original för 4.500 kronor.
4 500 kr
Blocket.se

Vintage original MOON LAMP Verner Panton 1960

Togs bort för 6 år sedan - Till försäljning i 25 dagar
MOON LAMP - en designklassiker från 1960. Många av Danmarks fantastiska designers blommade ut under 1950- och 60-talen - en av dem var Verner Panton. Denna MOON LAMP är inte bara en av hans allra första armaturer, utan även ett original ur den ursprungliga tillverkningen från tidigt 60-tal och därför märkt med Louis Poulsen A/S pappersetikett. All licensierad nytillverkning utförs av Verpan. Långt före månfärderna, när månen fortfarande 'bara' var ett solbelyst klot på natthimlen, skapade Verner Panton denna armatur och lät månens stämningsfulla ljus återskapas hemma i vardagsrummet. Detta är äkta vintage design - garanterat ingen nytillverkning och absolut ingen billig kopia. Nytillverkade finns att köpa t.ex. här: http://www.illumsbolighus.se/shop/verpan_moon_pendel-_vit.aspx Tidiga original är ovanliga så sannolikheten att du finner en likadan är inte stor, särskilt inte i Sverige. Detta exemplar är köpt i Tyskland för ett antal år sedan och där är de inte billigare kan jag säga. Värdet på en MOON LAMP i original uppskattas i tysk TV:s motsvarighet till Antikrundan till 1.000 Euro. Värdering och bekräftelse av äktheten följer här: http://www.br.de/fernsehen/bayerisches-fernsehen/sendungen/kunst-und-krempel/schatzkammer/design/kunst-und-krempel-design-moon-lamp100.html Säljes till högstbjudande över 3.500 kronor.
3 500 kr
Blocket.se
topwave

Missa inget nytt

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få reda på de senaste och hetaste tipsen inom köp & sälj