Quantcast
Till salu inom: ”

rick arndal vem är denna konstnär säljes

Nedan följer ungefärliga träffar relaterade till din sökning:

F
F
F
F
F

Tidigare annonser till salu

Norstedts 1991. Inbunden med skyddsomslag. I fint skick. Slitage på skyddsomslagets kanter. Ca 19 x 26 cm. 221 sidor. Illustrerad. Dotterns försök att finna sanningen bakom faderns död 1936 i Spanien. Torsten Jovinge, född 1898, död i juli 1936, var en svensk målare och tecknare, i huvudsak verksam inom purismen. Jovinge befann sig i Sevilla när det spanska inbördeskriget bröt ut i staden den 18 juli 1936. Den 20 juli dog han och den officiella dödsorsaken var självmord. Enligt Marika Jovinges biografi om sin far blev han dock dödad. Torsten Jovinge var gift med konstnären Stella Falkner och de fick två barn, Lena och Marika.
ARX Förlag. 2012. 160 s. Häftad. Övervikta flexpärmar. 15x15cm. 250 gram. Nära nyskick. New York Times bestseller. Släpp loss din kreativitet: Stjäl som en konstnär. Vänta inte med att börja tills du vet vem du är. Skriv boken du vill läsa. Använd dina händer. Sidoprojekt och hobbyer är viktiga. Hemligheten - gör bra saker och dela dem med andra. Geografin bestämmer inte längre. Var snäll (världen är en liten stad). Var tråkig (Det är enda sättet att få något gjort). Kreativitet är subtraktion. "Fantastisk". Chris Anderson.
Tre st små tavlor från konstnären Sören Viberg från Gotland; motiven är gotländska (pensel och palett). Bakom tavlorna står (som ni ser på en av bilderna) Kapelludden Borgholm. Har haft utställning i Stockholm, Uppsala, Öland och Gotland. Den större tavlan är från en annan konstnär, vet ej vem, svårt att utläsa namnet på tavlan (finns en extra bild där texten finns med) och daterad 1967. Priset är för alla tavlorna på bilden.
Carlssons. 2015. 274 s. Inbunden. 678 gram. Nyskick. Skyddsomslag finns i nyskick. Ivan lönnberg hann inte fylla 27. Han föll för en tysk kula 1918, ett halvår före första världskrigets slut. Han hade då kämpat som frivillig i franska Främlingslegionen i nästan fyra år.Men vad hade han i kriget att göra?Han hade tävlat i olympiska spelen i Stockholm och samtidigt haft framgångar som konstnär. Han var en lovande modernist och ingick i en stor krets av unga artister. Siri Derkert stod honom nära. Till Paris reste han för att studera och leva livet, togs emot med öppna armar och verkade nära storheter som Modigliani och Picasso.Ivan Lönnberg kom från en respekterad familj men var ett oäkta barn, som det hette på den tiden. Skandalen tystades ner och det bidrog till att hans person är okänd för de allra flesta. Långt senare avslöjas vem som var hans biologiska far och att Ivan som konstnär, medvetet eller omedvetet, gått i sin berömda pappas fotspår.Sören Björklund, tidningsman med stort kulturhistoriskt intresse, är bosatt i Mörbylånga på Öland. Berättelsen om Ivan Lönnberg bygger på brev, anteckningar, dagböcker och andra handlingar som arkiverats i familjekretsen samt på museer och bibliotek..
Natur och kultur, Stockholm. | 2001 | Förlagsband, skyddsomslag | 335, [1] s. : ill. ; 24 cm | 91-27-08985-1? | Denna bok är förlagsny. | Språk: Svenska | Ämnesord: Biografi Genealogi | ------ Mer info: Studiet av Alfred Nobels personlighet har aldrig uppmuntrats, snarare förhindrats. Kärleken till österrikiskan Sofie Hess har förtigits - hon var inte värd hans engagemang. Blodskamsdramat “Nemesis” har hemlighållits - på vems inrådan? Författaren-forskaren-filmregissören Vilgot Sjöman har hittat förklaringen: kyrkopolitikern Nathan Söderblom trodde att dramats ursinniga kritik av katolicismen kunde “missförstås”. Sjöman prövar att i fantasin iscensätta “Nemesis” och förbluffas av den fruktansvärda upplösningen. Den som beslutat sig för en sådan slutscen vet vad han menar med dikt “i idealisk riktning”. Sådan skrivs av konstnärer som inte tvekar att provocera, vilt och radikalt, om så behövs | LEVERANS: Denna bok skickar vi inom 3-5 vardagar.