Quantcast
Till salu inom: ”

segelskutor till salu säljes

Färdlektyr
F
F
F
F
F

Tidigare annonser till salu

Rabén & Sjögren. 1 uppl. 1975. 48 s. Inbunden. Förlagets dek kartongband med linnerygg. 28,5x21cm. 430 gram. Gott skick. Skyddsomslaget något nött. Rikt illustrerad. Ur baksidestexten: Äventyrslust, upptäckarglädje, ibland kanske tvingande nödvändighet, fick tidigt djärva män att trotsa havens faror, och sjöfartens historia har i alla tider varit fylld med spännng och dramatik. Den här boken handlar om sjöfartens utveckling från de gamla segelskutorna, som ända fram till 1930-talets slut användes som transportfartyg på de stora haven, till framtidens tankfartyg med deras fulländade tekniska utrustning och med en bestättning på endast nio man för en 200.000-tonmare. Bengt Ohrelius är sjöofficer och numera intendent och pr-chef vid Sjöhistoriska museet och Wasavarvet.
Rabén & Sjögren. 1:a uppl. 1975. 48 s. Inbunden. Klotrygg. Gott skick. Rikligt illustrerad i färg. Äventyrslust, upptäckarglädje, ibland kanske tvingande nödvändighet, fick tidigt djärva män att trotsa havens faror, och sjöfartens historia har i alla tider varit fylld med spännng och dramatik. Den här boken handlar om sjöfartens utveckling från de gamla segelskutorna, som ända fram till 1930-talets slut användes som transportfartyg på de stora haven, till framtidens tankfartyg med deras fulländade tekniska utrustning och med en bestättning på endast nio man för en 200.000-tonmare. Bengt Ohrelius är sjöofficer och numera intendent och pr-chef vid Sjöhistoriska museet och Wasavarvet. Ur innehållet bl a: Ångbåten kommer. De sista skeppen. Kanalvägarna. Sjöfart av idag. När farfar var ung . . .
Hft. Inget årtal men förordet är daterat 1952. 198 s. text + 16 s. fotografier i s/v från Medelhavet. Andra upplagan. ”Författaren skildrar två sydländska kryssningar med sin lilla segelskuta: Den första sommaren 1949 till Sardinien, Balearerna och Spanien. Den andra hösten 1952 omfattar Sicilien, Syditalien, Dalmatien och Venedig. Dessutom innehåller boken en serie essayer om konst och litteratur i anslutning till resande” skriver baksidestexten. Fint, osprättat ex.
Göteborgs-Posten 1980. Hft med dek.omslag. 192s. En presentation i färg och text av landskapet. Mycket om segelskutorna med ett rikt bildmaterial. Om fisk och fiskemetoder. Om konstnären Carl Gustaf Bernhardson och hans dokumentation av folklivet i Bohuslän. Om fiskelägen, fyrar, natur och mycket mer. Två kraftiga veck över främre omslag.
Rabén & Sjögren 1965. Inb. 223s. Handlar om en fiskarpojke under de gamla segelskutornas tid. Mycke