Quantcast
Till salu inom: ”

vallauris keramik säljes

Nedan följer ungefärliga träffar relaterade till din sökning:

Tavlor

Uppsala
F
F
F
F
F

Tidigare annonser till salu

Jean Rivier var lärling hos Pablo Picasso i hans keramikverkstad i Vallauris på franska rivieran. Detta likörset (1 kanna, 6 mindre likörmuggar samt en skål och 2 smörknivshållare) - samtliga signerade av Jean Rivier - inköptes 1958 direkt hos konstnären i hans verkstad/ateljé. Utmärkt skick, inga repor el. någon form av krackelering.
Benedikt Taschen Förlag. 1988. 96 s. Häftad. Gott skick. Översättning av Lena Samuelsson-Brown. Mängder mindre bilder i svartvitt och stora av planscher i färg. "Picasso? Honom kan väl ingen rå på. Han är ju ett geni." Max Ernst. - Pablo Ruiz Picasso, fullständigt namn Pablo (eller Pablito) Diego José Francisco de Paula Juan Nepomuceno María de los Remedios Cipriano de la Santísima Trinidad Mártir Patricio Ruiz y Picasso, född 25 oktober 1881 i Málaga, Andalusien, död 8 april 1973 i Mougins, Provence, var en spansk konstnär, målare, grafiker, skulptör och poet. Pablo Picasso är med all sannolikhet den mest berömda och dominerande gestalten i 1900-talets måleri tillsammans med Matisse och Warhol. Han utvecklade tillsammans med Georges Braque en egen stil, kubismen. Picasso deltog i den första surrealistutställningen i Paris 1925 och bidrog med etsningar och skrifter till den officiella surrealistlitteraturen. Han skrev inte under surrealisternas manifest men kom i likhet med dem att i allt högre grad intressera sig för den rådande politiska oron i Europa. Med verk som Sueño y mentira de Franco (etsningar 1937) och Guernica tog Picasso öppet ställning för den spanska republikens sak. Guernica, som är en protest mot bombningen av en baskisk stad av tyska bombplan på Francos sida, utgör en våldsam förening av surrealistiska förvrängningar och en behärskad och subtil färgskala i form av en sammansatt, symbolisk allegori. Den visades på världsutställningen 1937 i Paris. Picasso lämnade Paris 1945 och bodde därefter i Antibes, Vallauris (1948-1958) och Vauvenargues. I hans efterkrigsverk ingår familjeporträtt och en häpnadsväckande mängd grafik och keramik. Ända till slutet av sitt liv var han mycket produktiv och en av 1900-talets mest mångsidiga och inflytelserika konstnärer. Förutom kubismen utgör hans stora bidrag till den moderna konsten den frihet som karakteriserar varje sida av hans verk, något som de märkliga målningarna från slutet av hans liv bekräftar.
fransk VALLAURIS * KERAMIK Fågel h.19 cm * Utpris 3:-
FAJANS keramik fiskskål VALLAURIS PROVENCE FRANCE
Salladsskål Bredd 30 cm, höjd 12,5 cm 250 kr Kanna Höjd 21 cm 200 kr Olivoljekärl med kork o pip 150 kr Designer Lou Pignatier Vallauris, Provence, Frankrike. Ej använt. Säljes separat eller alla tre för 500 kr