Quantcast
Till salu inom: ”

älg solnedgång g elind säljes

Nedan följer ungefärliga träffar relaterade till din sökning:

F
F
F
F
F

Tidigare annonser till salu

1981. 173 sid. Förlbd. Illustr. Nyskick, dock med namnetikett. Mest från Hälsingland. Rideland kan från sin stuga i Hälsingland umgås mdd älgar nästan dagligen. På vintern ser han dem under sina skidturer, eller när de förirrat upp kring husknuten. Under våren och sommaren rör sig både älgarna och författaren lite friare i naturen, och mötena blir tätare. När hösten kommer och jakten börjar, blir älgens tillvaro farofylld. Även älgobservatören måste vara på sin vakt, när han ändå ger sig ut i skogen, för att se hur hans "bekanta" från vinterns, vårens och sommarens sammanträffanden klarar anstormningen. I denna bok blandar rideland intressanta och måleriska naturobservationer med fakta och funderingar om skognes konung. Vi får veta lite om älgens utbredning och historia, om hur man i äldre tider såg på den, samt om den forskning som idag bedrivs, för att fylla stora luckor i vår kunskap om älgen. Finn Rideland har tidigare skrivit ett tiotal böcker, främst om öar och människro i Stilla Havet.
I en underbar natur bor du i denna synnerligen fräscha timmerstuga. Du bor 100 meter från en vacker o fiskrik sjö och dessutom är det nära till sydsveriges renaste sötvattenssjö, Fegen, med dess rika växt och djurliv. Ni kan hyra kanoter och kajaker direkt av ägaren för fridfulla paddlingsturer i den vackra trakten. Till pulserande halländska städer och långgrunda, barnvänliga sandstränder är det ca 50 km. Tillgång till tvättmaskin. Motor kan hyras, SEK 800.-/vecka. Luftkonditionering. Husägaren, en välkänd jakt- och fiskeguide tipsar dig mot betalning var du kan fånga drömgäddan eller skjuta en älg. Måste förbokas.
Norstedts, Kungliga Boktryckeriet 1949. Beige klotrygg och brunrandiga pärmar. Boken är ca 17 cm x 26 cm och 4 cm tjock. 400 s. Det är en snygg och innehållsrik bok med många svartvita foton. Boken bygger på 40 års erfarenheter från i stort sett hela landet. Hur såg man på älgjakten för 60 år sedan? Här finns historik om älgen och jakten, studier och erfarenheter av älgens årstidscykel, jägarens ansvar, drevjakter, jakt med hund, lockjakter och ex vis pyrschjakter, m m. Dessutom jakt på skadade respektive sjuka älgar, styckning och många exempel och berättelser ifrån verkliga livet och mycket annat, som man som jägare kan vara intresserad av.
Sarek - själva ordet är laddat och lockande. Det får vildmarksvandrarens hjärta att bulta häftigt. För tillsammans med de andra stora nationalparkerna i Nordsverige, är Sarek en av de sista orörda vildmarkerna i Europa. Älgtjurarna här inne har de flesta älgjägare bara drömt om. I Sareks nationalpark är det inte tillåtet att jaga och älgstammen kan därmed utvecklas på naturlig väg. Frodigt fjällbete skapar jättetjurar med imponerande krona. Omgivningarna är inte mindre imponerande - högstammig fjällbjörkskog, frodiga mossar och slingrande, livliga bäckar; alltid med ståtliga fjälltoppar i bakgrunden. När vi rör oss genom porten till Älgarnas dal, mellan de mäktiga fjälltopparna i Skierfe och Tjakkeli, känns det som att vara på en helig plats där naturen är orörd. Vi följer de stora älgarna under nästan ett år, men vi möter också björnhonan med ungar, sångsvan och smålom på häckningsplatsen - och över oss svävar kungsörnarna.