Allt till salu inom "aktuell rapport 4 1987 bildextra"

Sortering:
Materialställ
Butik Kristinehamn
Idag

Materialställ

Blocket.se

Tidigare annonser till salu

JAG TÅL INTE SE TJEJERNA - EN RAPPORT OM ETT SÄTT ATT ARBETA MED INTERKULTURELL UNDERVISNING

Togs bort för 10 år sedan - Till försäljning i 3 år
Statens invandrarberk. 2:a uppl. 1989. 19 s. Häftad. 30x21cm. 89 gram. Nära nyskick. "I skolan möts, krockar och blandas många olika kulturer. Inte bara invandrade kulturer och en svensk majoritetskultur utan också andra. Skolan ska enligt läroplanen genomsyras av ett interkulturellt synsätt. Hur sker det? Den här rapporten - JAG TÅL INTE SE TJEJERNA - ger ett exempel på hur det kan gå till. I en fjärdeklass visade sig den tydligaste kulturkrocken vara mellan pojkar och flickor. Här beskrivs konkret hur man arbetade med den konflikten och samtidigt försökte internationalisera undervisningen i klassen. Avsikten är att visa att interkulturell undervisning kan se ut på många sätt och inspirera lärare att se möjligheterna i det egna skolarbetet. Även om den här rapporten har ett antal år på nacken är uppdraget att arbeta interkulturellt i undervisningen minst lika aktuellt som det var 1989.Kulturerna möts, blandas och krockar och ibland krockar det där man kanske minst anade. Linnérs och Westerbergs rapport ger många infallsvinklar till det pedagogiska arbetet med kulturmöten .
40 kr
Bokbörsen.se

Kinesisk by 20 år senare. Rapport med frågetecken

Togs bort för 11 år sedan - Till försäljning i 11 månader
Norstedts. 1983. 143 s. Häftad. 21x13,5cm. 245 gram. Nyskick. Jan Myrdal reste till Kina första gången 1962. Han levde då en längre tid i byn Liu Lin i provinsen Shaanxi. Han interjuade invånarna och publicerade resultatet i Rapport från en kinesisk by (1963). Myrdal fortsatte sedan att besöka byn flera gånger och i september 1982 återvände han för femte gången. I denna bok sammanfattar han det då aktuella skeendet. Västliga massmedia har talat mycket om nya signaler och nya omställningar i Kina. Vad dessa betyder konkret för flertalet an landets miljardbefolkning har det varit svårt att få en uppfattning om. Här ger nu Myrdal en detaljerad bild av den nya utvecklingen och jämför med iakttagelser från samma by under en lång tid. Mycket av vad som under de gångna åren skapats kollektivt och på lokalt initiativ har nu upplösts. Politiska ledare pressar nu på mot en mer individualiserad ekonomi, som missgynnar binäringar, sidoaktiviteter för kollektivet och gemensamma investeringar på lång sikt. Klassklyftorna ökar, i skolorna blir segregeringen hårdare, kollektiva tjänster som barndaghem och sjukkassor avskaffas. Familjepolitiken går ut på benhård barnbegränsning..
50 kr
Bokbörsen.se

Rapport: Privatliv & Internet - som olja och vatten?

Togs bort för 9 år sedan - Till försäljning i 4 månader
Utgivare: TELDOK och Kommunikationsforskningsberedning en, Stockholm. 2000. 87 s. Häftad. 24x16,5cm. 206 gram. Nyskick. Del av baksidesbeskrivning: "Ju mer vi använder internet desto fler uppgifter om oss hamnar "där ute" på nätet. Det gäller innehållet i våra e-brev och namnen på mottagarna, liksom uppgifter om vilka webbsidor vi tittar på - avslöjande allt möjligt från fritidsintressen till politiska åsikter eller sexuella preferenser. Våra möjligheter att kontrollera vad som händer med uppgifterna är försvinnande små. Denna rapport behandlar problemen med att skydda den personliga integriteten i IT-samhället. Den beskriver riskerna och diskuterar möjligheterna att värna privatlivet med juridiska, tekniska och praktiska metoder." Lika aktuella frågeställningar idag som för tio år sedan. Fraktkostnad: 26 kronor med Postens ekonomibrev. Vid köp av fyra böcker eller fler vid samma tillfälle sänds paketet fraktfritt för dig. (Bokpaket med flera böcker som finns i samma annons räknas dock som en bok i detta sammanhang)
20 kr
Bokbörsen.se

Rapport från vår sköna nya värld : 8 reportage

Togs bort för 10 år sedan - Till försäljning i 19 dagar
Norstedts. 1 uppl. 2010. 329 s. Inbunden. 21,5x14,5cm. 566 gram. Mindre repor skyddsomslaget, Boken i mycket gott skick. Günter Wallraffs reportagebok Längst därnere (1985), som handlar om den omänskliga handeln med gästarbetare, har sålt mer än fem miljoner exemplar, en av de största framgångarna i den tyska bokbranschens historia. Nu är Wallraff åter aktuell under täckmantel ... Ingen har avslöjat fler missförhållanden än han. Miljoner har läst hans böcker, och unga journalister har honom som förebild när de spelar roller för att avslöja de mörka sidorna av den sociala verkligheten. Günter Wallraff är en sådan auktoritet att han till och med fått ge namn åt företeelsen på svenska - att wallraffa. Men Günter Wallraff vilar inte på lagrarna. Han är tillbaka "undercover". Rapport från vår sköna nya värld presenterar dessutom de övergripande resultaten av Wallraffs forskning, som fortsätter även efter att pressmeddelandena har tystnat. Hans slutsats: I dagens rika länder lever allt fler människor på botten. I längden hotar det att slita sönder samhället. .
70 kr
Bokbörsen.se
Tidningar  ·  Tierp

AKTUELL RAPPORT NR 4 1987 .BILDEXTRA

Togs bort för 10 år sedan - Till försäljning i 6 dagar
AKTUELL RAPPORT NR 4 1987 .BILDEXTRA
26 kr
Tradera.se
topwave

Missa inget nytt

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få reda på de senaste och hetaste tipsen inom köp & sälj