Allt till salu inom "albert engström böcker"

Sortering:
Uddevalla
Igår

Tjuvarnas marknad av Jan Gu...

29 kr
Blocket.se
Sundbyberg
Igår

Kurslitteratur till grundlä...

400 kr
Blocket.se
Kungsholmen
Igår

Konstlitteratur

300 kr
Blocket.se
Solna
Igår

Java böcker

200 kr
Blocket.se
Trollhättan
Igår

Världen i krig 3 delar från...

300 kr
Blocket.se
Idag

5 st Fantasy & science fict...

100 kr
Blocket.se
Lidköping
Idag

böcker

15 kr
Blocket.se
Lidköping
Idag

böcker

15 kr
Blocket.se
Lidköping
Idag

böcker

15 kr
Blocket.se
Örebro
Idag

Sofie Sarenbrant

50 kr
Blocket.se

Tidigare annonser till salu

Jättarna leker.

Togs bort för 10 år sedan - Till försäljning i 7 år
Inb. 1957. 315 s. Tidens Bokklubb. Omslag av Erik Palmquist. Baksidestexten skriver: Albert Engström i ny gestalt. Jon-Per, bonde och tjuvskytt i Värmland, återvänder från fängelset i Karlstad och hämtas vid stationen med fioler och en tunna öl. Han kör stegrande hingstar till sin skogsgård. Men vardagen tränger på. Den smalspåriga järnvägen hotas av nedskrotning. Bönderna riskerar total ruin. Men Jon-Per och Eldbrödrakungen leder kampen för banan!”. Fint ex och ett bra skyddsomslag som dock är obetydligt slitet, delvis gulnat och vars bakre del har en ljusbrun fläck.
40 kr
Bokbörsen.se

SMÅLAND

Togs bort för 10 år sedan - Till försäljning i 5 år
1953. Sv. litteratur. Brunt halvfranskt band med övre guldsnitt, 355s. Stort format: 31x23x5cm, 2,6kg. Rikt fotoillustrerad. Mycket fint skick. Ur innehållet: Allmoge och allmogeliv. Nykterhetsrörelsen- Småland i litteraturen. Albert Engström. Ellen Key. Småland i konsten. Småländsk mystik. Axel Petersson, Döderhultarn. Visingsö. I Linnés smålandsbygd. Jordbruket i Småland under 1500- och i6oo-talen. Studier i Smålands odling. Skog och skogshantering. Jakt och djur. Småländskt insjöfiske. Storindustrien i Småland. Småländsk glashantering. Emigrationen. Smålands kommunikationer. Småländska slott och herresäten. Gamla småländska kampementsplatser. Linné som smålänning. S. A. Andrée och Nordpolen. Ling och Småland. Ett sällsamt sångaröde, Christina Nilsson. Smålands nation i Uppsala. Småländsk idrott.
250 kr
Bokbörsen.se

KVINNOR, VAGABONDER, VISIONÄRER

Togs bort för 10 år sedan - Till försäljning i 6 år
I regel är det intrikata litteraturhistoriska problem som Lång tar upp till granskning i den forskning som ligger till grund för denna bok. Hur var det med den stulna kyssen hos trubaduren Piere Vidal? Var Francois Villon verkligen kriminell? var Strinberg påverkas av Rimbaud? Var E T A Hoffman rädd för kvinnor? led Viktor Rydberg av sexualskräck? Var Victoria Benedictson lesbisk? Måste Albert Engström skriva anonyma sonetter för att sända kärleksförklaringar till Marika Stiernstedt? Har Sally Salminen påverkats av Selma lagerlöf? Helmer Lång är inte bara litteraturvetare utan också konstkännare. Därom erinras man i ett par essäer om Max Walter Svanbergs och Jörgen Nahs kvinnosyn. Settern 1981. Förlagsband med skyddsomslag. 199 sidor. Omslag av jörgen Nash. ISBN 91-7586-056-2
70 kr
Bokbörsen.se

VILDMARKS- OCH KÄRLEKSVISOR[1:A UPPLAGAN]

Togs bort för 9 år sedan - Till försäljning i 2 år
Inbunden i ett senare halvklotband med det främre omslaget för ovanlighetens skull medbundet. Vikt cirka 215 gram. Jos. Seligmanns Förlag, 1895. 117 + (3) sidor. Tillskrift på titelbladet. Gott skick, dock är ryggen något skadad upptill och nedtill, vilket dock inte stör helhetsintrycket alltför mycket, och det medbundna främre omslaget och titelbladet något solkiga och med någon fläck. Titelbladet och det sista textbladet på väg att lossna, dock ännu inte helt loss. Totalt sett , ett trevligt exemplar av Karlfeldts debut, här med bara Axel, redan hans andra bok gavs ut med hela namnet, Erik Axel. Det charmerande omslaget signerat "AE", vem som ligger bakom initialerna vet jag inte, men enligt obekräftade källor kan det vara Albert Engström.
900 kr
Bokbörsen.se

PÅ SJÖN. Kryss och klipp i litterära farvatten

Togs bort för 9 år sedan - Till försäljning i 2 år
Marinlitteraturföreningen 2001. 89 sid. Sparsamt illustrerad. Fint skick! Få av oss som färdas på sjön eller gärna läser om sjöfarare har själva varit med om sådana äventyrligheter som skildras här, i T.G. Wickboms marina mosaik. Inte så konstigt kanske, säger han, att världslitteraturens dikt och sanning överträffar de förtretligheter vi själva kan råka ut för. Den har ju haft ett par, tre tusen år på sig att samla godbitar. "På sjön" är ett urval av sådana godbitar ur världslitteraturens pärlor, från Homeros hela vägen fram till Albert Engström, Evert Taube och Göran Schildt. Pärlsamlaren själv är f.ö. också med på sluttampen.
75 kr
Bokbörsen.se
topwave

Missa inget nytt

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få reda på de senaste och hetaste tipsen inom köp & sälj