Quantcast
Till salu inom: ”

bra böckers lexikon säljes

Tidigare annonser till salu

Brunt "blankt" klotband 136x190 mm, innehållande dels En hvar sin egen gentleman - Oumbärlig handbok i fara och frid, 118 s, Jos Seeligmans förlag, 1894, dels Lyckans lexikon eller Mannen och Qvinnan, 57 s, Gebers, 1896. Inga omslag medbundna. En hvar... har bruksspår och är i hyggligt gott skick, medan Lyckans... har stora bruna genomgående fläckar i en stor del av inlagan. Dessutom är där övre delen av titelbladet bortklippt. Bandet är i gott skick. Ryggtiteln i guld omfattar endast första verket i volymen.
Alfabetiskt lexikon om alla diktade och verkliga figurer, väsen och gestalter i det västerländska kulturarvet. Redaktör: Alf Henrikson. Bokförlaget Bra Böcker, Höganäs. Första upplagan. Tryckt i Belgien 1981. Inbunden klotband med pärmar och rygg helt i svart. Alfabetet i reliefer på pärmens framsida. Förlagets emblem i relief på pärmens baksida. Förlagets illustrerade skyddsomslag. Svart första och sista uppslag. Rikt illusterad med en mängd fotografier och teckningar. Stort format: 22 x 27,5 cm. OBS: vikt över 2000 gram = paketfrakt. 422 s. Trol oläst. Skyddsomslag slitet på baksidan med en större reva i nedkant. I övrigt i mycket gott skick.
Bokförlaget Semic. Tryckt 1985. Inbunden. Dekorerat Pappband. 95 sidor. 23x16cm. Mycket gott skick. Utdrag ur förlagets presentation: Med grönsaker, rotfrukter och frukt blir vardagsmaten god, omväxlande och rik på vitaminer och annat nyttigt. Både små och stora uppskattar den variation och den färgrikedom grönsakerna ger! Här har vi samlat recept på soppor, sallader och gratänger, sådant som smakar bra till kött och fisk eller serveras som ensamrätt med bröd. Bland recepten finns också flera fina efterrätter av olika frukter och bär. Boken inleds med ett lexikon över de grönsaker och frukter som finns i butikerna.
Almqvist & Wiksell. 1969. 109 s. Häftad. Gåvotext i början av boken. Gott skick. Lexikon: Johan August Strindberg, född 22 januari 1849 i Stockholm, död 14 maj 1912, var en svensk författare, dramatiker och bildkonstnär (målare). Han räknas som en av Sveriges mest betydelsefulla författare. Internationellt är han främst känd som dramatiker. Under fyra decennier var Strindberg en dominerande gestalt i det litterära Sverige. Han var ständigt omdiskuterad och ofta involverad i personliga konflikter. Hans verk innehåller ett flertal romaner, noveller och dramer som räknas som klassiker inom svensk litteratur.