Quantcast
Till salu inom: ”

sjuksköterska böcker säljes

Tidigare annonser till salu

Det värta för Lydia är inte att sitta i rullstol utan armar och ben. Det värsta är att vara helt beroende av sin exman, Ronnie, som tar varje tillfälle att förödmjuka henne. När han till slut är otrogen mitt framför ögonen på henne bestämmer hon sig för att hämnas. När hämnden slår gruvligt fel hittar hon en partner i småskojaren Alan Crabtree. Tillsammans drar de upp en plan. Som inte inkluderar Terry, småfixare och bedragare. Eller Megan, sjuksköterska och femme fatale. Eller Lancaster, mördare och psykopat. Tiisammans sätter de igång en ohejdbar spiral av girighet, maktbegär och paranoia. Inb. med skyddsomslag. Kaliber, 2007, 226 sid. Nära nyskick
Bra Böcker. Tryckt 1978. Inbunden. 180 sidor. 21x13cm. Mycket gott skick. Dek.skyddsomslag finns med några mindre revor. Utdrag ur förlagets presentation: Seija, sjuksköterskan, var bara 23 år men kände sig egendomligt trött och eländig. Hon hade nära till läkare och fick snabbt sin dödsdom: hon led av en svår cancer och hade bara några månader att leva. På trots gick hon ut och dansade och träffade mellan två kräkanfall den unge journalisten Gunnar Mattsson. Mot läkarnas varningar gifte de sig och fick barn. Var det hennes brinnande kärlek till man och nyfödd och hennes nya oemotståndliga livsvilja som åstadkom undret i hennes kropp?
Bokförlaget Forum. 2001. Inbunden med skyddsomslag i mycket gott skick. 664 g. ''Ruth mindes att hon drunknade.'' Så börjar denna välskomponerade psykologiska roman med spänningsinslag. Den skildrar relationerna mellan fyra kvinnor, varav en är död. Ändå utövar just hon ett speciellt inflytande över den känslomässiga utveckling hos de övriga tre. Sjuksköterskan Amanda Starkey reser hem till familjens gård där hennes syster Matilda bor med sin dotter Ruth i väntan på den att krigsskade maken Carl ska återvända från Frankrike. En kall och mörk novembernatt inträffar en katastrof som får ödesdigra konsekvenser för de inblandade.
Dualis. 1991. Inbunden bok i nyskick. Vi får möta en psykoanalytiker som undrar över matematikens innebörd; krigets syften; innebörden i grepp som hälsa; frihet; demokrati; det hoppfulla i kriminella handlingar och feminism. Winnicott vänder sig här till många, som berörs av de mänskliga frågorna; föräldrar, läkare, sjuksköterskor, ungdomsvårdare, lärare, präster och politiker. Spontanitet och formulerings- glädje är egenskaper som präglar innehållet i boken. Men parallellt med lättheten och det liksom framimprovi- serade intrycket kan Winnicott vara knivskarpt belysande. Det lättillgängliga språket innebär inte att han tappar djupresonansen
Kaliber. 1:a svenska uppl. 2007. 226 s. Inbunden. Mycket gott skick. Skyddsomslag finns i mycket gott skick. Det värta för Lydia är inte att sitta i rullstol utan armar och ben. Det värsta är att vara helt beroende av sin exman, Ronnie, som tar varje tillfälle att förödmjuka henne. När han till slut är otrogen mitt framför ögonen på henne bestämmer hon sig för att hämnas. När hämnden slår gruvligt fel hittar hon en partner i småskojaren Alan Crabtree. Tillsammans drar de upp en plan. Som inte inkluderar Terry, småfixare och bedragare. Eller Megan, sjuksköterska och femme fatale. Eller Lancaster, mördare och psykopat. Tiisammans sätter de igång en ohejdbar spiral av girighet, maktbegär och paranoia.