Allt till salu inom "alp lidköping porslin värde"

Sortering:

Tidigare annonser till salu

Husgeråd  ·  Falun

Jättefint Lidköping porslin

Togs bort för 13 år sedan - Till försäljning i 4 dagar
Säljer en hel uppsättning porslin av märket Lidköping 30. Tallrikarna är lite använda men uppläggningsfaten är oanvända. Jag har: 11 mattallrikar 11 djupa tallrikar 11 asietter 9 mindre asietter 1 tillbringare 1 såsskål 8 uppläggningsfat i olika storlekar Säljer allt för 3000 kr el bud. Finns att hämta i Falun el så skickar jag mot fraktkostnad. Helst vill jag ha svar på mailen. Men om du vill ringa ber jag dig vänta till efter 17 då finns jag tillgänglig.
3 000 kr
Blocket.se

Porslin

Togs bort för 9 år sedan - Till försäljning i 8 dagar
Delar av Lidköping "Bågskytt med hundar" 30-40-tal. Vitt porslin med brun dekor och guldkant. Ovanlig modell!!! 1 gräddkanna. 1 Kaffekanna med lock. Såsskål. Uppläggningsfat 25x15. Tallrik (djup)5st Tallrik (flat) 3st. Assiett 17 cm 2st. Assiett 21 cm 6st. Ex priser fr porslinsbutiken.se kaffekanna m lock 250:-, gräddkanna 100:-, tallrik (djup) 100:- st. Mitt pris : 850:- totalt för alla delar Finns i centrala Bålsta!
850 kr
Blocket.se
Glas och porslin  ·  Kungsholmen

Rörstrand servis i 95 delar, värde 3000 kr

Togs bort för 10 år sedan - Till försäljning i 7 dagar
Servis i vitt porslin från 1950 med blåbärsmotiv och guldkant, från Rörstrand, i utmärkt skick. Innehåller 95 delar, se foton; tallrikar, skålar, koppar, tekoppar, serveringsfat, fat, kanna, mjölkkanna, sockerskål m.m. Säljes på grund av flytt. Värdet uppskattas till ca 3000 kr, vi nöjer oss med mycket mindre eftersom vi inte har tid. Nedan följer information om servisen från Rörstrand, tveka inte att höra av er om ni har frågor; "Denna servis är i grunden Louise Adelborgs Nationalservisen med det för henne typiska veteaxmönstret i relief i godset. Hon hämtade inspiration till detta mönster från den kungliga Vasaättens vapen där en vetekärve en sk vase finns med. Hon formgav en serie vaser med detta reliefmönster redan 1925 och kom samtidigt ut med servisen Adelborg i flintgods som var en föregångare till Nationalservisen. I och med att Rörstrand gick samman med ALP Lidköpings porslinsfabrik i början av 30-talet kunde Louise Adelborg uppdatera sin servis och börja tillverka i äkta fältspatporslin, den sk Nationalservisen 1930. Nationalservisen har därefter utkommit med c:a 200 olika dekorer varav Louise Adleborg själv varit delaktig i c:a 20 av dem. Den här är tillverkad under andra halvåret av år 1950. Dekoren är tryckt med handmålad kant i äkta guld. Vi har ingen dokumentation över om dekoren haft ett namn vid säljtillfället. Nationalservisen tillverkas fortfarande och går sen år 1984 under namnet Swedish Grace enfärgad i milda pastellfärger. Denna servis verkar vara ett hopplock även från andra serviser där man hämtat delar och tryckt på samma dekor. Man ser vilka delar som inte har veteaxmönstret; de är hämtade från annan servis. Tekannan är formgiven av Marianne Westman, den var det första hon gjorde som nyanställd på Rörstrand fabriken år 1950 och är mer känd med hennes MonAmie mönster. Jag ser inte riktigt klart på bilden men om tekopparna saknar veteaxmönster ser även de ut att komma ur Marianne Westmans teservis som såldes med hennes eget MonAmie mönster. MVH Inger / Rörstrand Museum" # Kök, husgeråd, gammalt, tallrikar, tallrik, skålartekopp, kopp, servering, antik, antikt,
1 500 kr
Blocket.se
topwave

Missa inget nytt

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få reda på de senaste och hetaste tipsen inom köp & sälj