Allt till salu inom "alvar aalto tevagn 901"

Sortering:
Barn stolar
Ekerö
Idag

Barn stolar Visa liknande

100 kr
Blocket.se
VINTAGE sidobord
Uppsala
Igår

VINTAGE sidobord Visa liknande

1 200 kr
Blocket.se

Tidigare annonser till salu

Artek Alva Aalto tevagn mycket fint skick

Togs bort för 11 år sedan - Till försäljning i 2 månader
Hej! Säljer nu min underbara tevagn från Artek då jag tänkt att jag ska göra om lite hemma, den är i mycket fint skick och kanske den perfekta julklappen till den som är intresserad av design. Självklart har träet mörknat lite som det alltid gör , men det gör den bara mer vacker. Nypris hos bl.a Svenssons i Lamhult är ca 26.500 sek. jag säljer den för 16.000 och kan tänka mig att diskutera priset om det är en snabb och smidig affär. Kan tänka mig att byta mot den andra tevagnen utan kakel men i såfall gäller pengar emellan! Mvh, Carl-Fredrik
16 000 kr
Blocket.se

Alvar Aalto fåtöljer 402

Togs bort för 10 år sedan - Till försäljning i 27 dagar
2 st fåtöljer designade av den finländske formgivaren Aalvar Alto. Stomme i björk klädd i linneväv natur. Bredd 61 cm, Höjd 76 cm, Sitthöjd 42 cm samt djup 70 cm. Fåtöljerna är bara ett par år gamla och i nyskick. Pris i butiken är 18.980 kr/st. Säljes för 6.000 kr/st eller 10.000 kr för båda Annonsören vill inte störas av telefonsäljare.
6 000 kr
Blocket.se
Stolar och Bord  ·  Huddinge

Alvar Aalto Matstolar mod.66 x 6st + 5st

Togs bort för 10 år sedan - Till försäljning i 4 dagar
6 stycken Aaltostolar med vit linoleumsits, 5 stycken Aaltostolar med brun textilsits. De buna stolarna är stämplade Artek. Fast pris vita x 6 st 6600:- Bruna x 5 5500:- Leverans kan ordnas för 200:- inom Storstockholmsområdet. Annorstädes enligt överenskommelse. Företaget innehar F-Skattsedel. Betalning kan ske med bankgiro/Kontant/Direktöverföring. Klicka in i butiken för massor av fina designmöbler, belysning, konst m.m. Leverans sker på Söndagar.
6 600 kr
Blocket.se

ALVAR AALTOS SKULPTURER

Togs bort för 10 år sedan - Till försäljning i 5 år
WAHLSTRÖM & WIDSTRAND 1967. INB MED SKYDDSOMSLAG. 45 SIDOR. S/V FOTON. ANM: SKYDDSOMSLAG TRASIGT SOM SES PÅ BILD, I ÖVERIGT FINT EX. BIOGRAFISKT ALMÄNT OM ALVAR AALTO. Modernismens fader. Han föddes 1898 i Kuortane i Finland och dog i Helsingfors 1976. Han var en känd finsk arkitekt och möbelformgivare. Aalto studerade arkitektur i Helsingfors och tog examen 1921. Hans karriär startade inte särskilt bra i den finska huvudstaden, så han flyttade till en liten stad där han fann ett kontor. Han anställde en ung, kvinnlig glas- och möbelformgivare vid namn Aino som senare kom att bli hans fru. Aino och Alvar fick två barn. Alvar Aalto arbetade i Finland med att formge flertalet kända landmärken under 1920- och 1930-talet. Han var lärare på MIT under senare delen av 1940-talet. Hans kändaste möblemang inkluderar flertalet borddesigner och även hans lampor är högt aktade. Alvar Aalto, Aino Aalto, Maire Gullichsen och Nils-Gustav Hahl grundade ett företag som formgav möbler. Alvar Aalto formgav flera klassiska Aalto-möbler, bland annat matbord, skrivbord, sidstolar, vardagsrumstolar, pallar, fåtöljer och barnmöblemang. Alvar Aalto formgav sina första lampor som student på Helsingfors Tekniska Högskola där han vann en belysningstävling 1920. Namnet Aalto är fortfarande högt aktat i belysnings- och lampvärlden då han formgav flera klassiska lampmodeller som anses lika moderna idag som när han formgav dem. Vid denna tid började han patentera sina metoder för att böja trä och fick rätten till flertalet patent i många länder för denna nya form av laminerade böjda plywood-möbler. Alvar Aalto 901 tevagnen, tillsammans med många andra stolar och Aalto-bord, är känd för den här konstruktionen av böjt trä. Tillsammans med flera andra kända formgivare som till exempel Bruno Mathsson och Yngve Ekström blev Aalto berömd för sin stil vilken starkt bidrog till konceptet "Scandinavisk Modern" formgivning. Alvar Aalto kallade sin stil "Organisk funktionalism" och som Modernismens fader i de nordiska länderna har han lämnat ett uppenbart spår i arkitekturens och möbelformgivningens världar. Han och hans fru hade även en del kända glasverksformer så som den passande namngivna Aalto-vasen. Kanske var hans sista ära skapandet av Alvar Aalto-medaljen, av Museet för Finsk Arkitektur och Finska förbundet för Arkitekter, som utdelas för viktiga bidrag till kreativ arkitektur.
170 kr
Bokbörsen.se
Övrigt  ·  Ängelholm

Alvar Aalto tevagn 901

Togs bort för 10 år sedan - Till försäljning i 17 dagar
Unikt tillfälle att förvärva en original Alvar Aalto serveringsvagn från 70/80-talet (osäker på exakt årtal). Den är märkt under medarna med "2990". Vagnen är i fint begagnat skick. Den vita laminaten är fläckfri både uppe och nere. Vagnen har dock två märken på hjulen (se bilder) och något litet skrap finns på träet (har foto). Med tanke på hur pass gammal och välanvänd vagnen är så är den i mycket fint bruksskick. Den är helt enkelt urcool men tyvärr får vi inte längre plats med den hemma och den är för på tok fin att bara ställa undan. Därför får nu du(?) chansen att låta denna läckra möbel liva upp i ditt hem istället! Jag har fler bilder att maila. Vagnen är 90 cm lång, 50 cm bred och 56 cm hög. **** Vagnen formgavs 1935-36 av Alvar Aalto och visades för första gången på Världsutställningen i Paris år 1937. Vagnen finns ännu i produktion. Kuriosa: Vagnen är så populär att IKEA lanserar en egen variant av denna vagn (Trendig) i sin 2014-katalog! Nypris idag är 15.800 kr (http://www.svenssons.se/mobler/1105-avlastningsbord/84-901_thevagn/153-vit.aspx) 8300:- eller bud.
8 300 kr
Blocket.se
topwave

Missa inget nytt

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få reda på de senaste och hetaste tipsen inom köp & sälj