Quantcast
Till salu inom: ”

august strindberg samlade skrifter säljes

Tidigare annonser till salu

Wahlström & Widstrand, Stockholm. 1923. Trettioandra årgången. Praktupplaga Nr 177 av 260 exemplar. Häftad, 47 s. + 2 bilder. Rikt illustrerad. Ngt gulnat omslag, inlagan i gott skick. Innehåller bl.a.: Giorgione och Giorgionelegenden. Nietzschearkivet i Weimar av Alf Ahlberg. Dan Andersson - Ngr minnesord till Samlade skrifter av G. Westin Silverstolpe. Den älskade - dikt av Pär Lagerkvist. Det ryska sammanfallets eftermäle av Werner Söderhjelm. Bilder: 'Diktaren' August Strindberg - staty av Carl Eldh. 'Poeten' Gustaf Fröding - staty av Carl Eldh.
Bonniers. 1987. 217 sid. Inbunden. Förlagets guldbruna konstläderband med övre guldsnitt. Trådbundet. 600 gram. Nyskick. Nytt exemplar. Oläst. I presentskick. Dödsdansen är en fasansfull skildring av äktenskapet mellan den hjärt- och kärlsjuka artillerikaptenen Edgar och hans hustru, den forna skådespelerskan Alice. De lever i det närmaste isolerade på en ö i ett fängelseliknande torn och kan varandra utan och innan. Motorn i deras mardrömslika äktenskap är en blandning av tristess och hat som avbryts av tillfälliga försoningar. Denna utgåva av August Strindbergs samlade skrifter är en faksimil av första upplagan 1912-20.
Legenda 1984 Inbunden Ett inträngande porträtt av August Strindberg, om bla Strindbergsfejden, Strindberg och kvinnorna, om utgivning av Strindbergs samlade skrifter mm Ca 350 sidor, gott skick men ett par lagade revor på skyddsomslag
Albert Bonniers Förlag Alb. Bonniers Boktryckeri 1921 315 sidor Inbunden Makulerad biblioteksbok
Albert Bonniers Förlag Alb. Bonniers Boktryckeri 1923 367 sidor Inbunden Makulerad biblioteksbok.