Quantcast
Till salu inom: ”

erkers marie persson lucia säljes

Nedan följer ungefärliga träffar relaterade till din sökning:

F
F
F
F
F

Tidigare annonser till salu

Alba. 1 uppl. 1984. 274 s. Inbunden. 21,5x14cm. 492 gram. Gott skick. Skyddsomslag finns i gott skick. Ur omslagstexten: Madame Tussauds vaxkabinett är ett av de självklara turistmålen i London, men kvinnan som skapade denna attraktion är märkvärdigt anonym. Dorrit Willumsen har utifrån de få dokument som finns om Marie Tussaud skapat en levande gestalt, en mångfacetterad, blodfull och i våra ögon modern kvinna. Willumsen skildrar i denna färgrika och atmosfärmättade roman Maries liv från det hon som liten flicka kommer till Paris 1767 och fram till hennes död i London 1850.
Format:Inbunden i hårt kartonnage med skyddsomslag Tryckt år:2004 ou Skick:I fint skick Vikt opackad:411gr Se! resume!--- Blanche Wittman levde tre liv. Som ung var hon patient hos neurologen och hypnotisören J. M. Charcot. Hon förevisades offentligt som hysterikornas drottning. När Charcot dog blev hon frisk. Senare anställdes hon hos Marie Curie där hon blev ett offer för radiumstrålningen. Döende och svårt märkt nedtecknar hon berättelsen om sin kärlek till Charcot och om Marie Curies förhållande med kollegan Langevin.
Forum, 2001 Inbunden, skyddsomslag, 350s. ca 22x14cm, 400g. Illustrerad. Mycket gott skick. ISBN 9143070094. Den första biografin över Marie Krøyer, född 1867, och hela hennes otroliga liv. Hennes historia är mycket fängslande och full av dramatik. Vi får följa Marie från barndomen, i hennes äktenskap med den kände Skagenmålanren P.S. Krøyer, umgänget med den skandinaviska kultureliten, målandet, festandet i Skagenhemmet och till den skandalösa romansen och det andra äktenskapet med Hugo Alfvén, som även det fick ett olyckligt slut. Maries liv präglas också av att inte få fullfölja sina drömmar om att bli konstnär. Hon dog 1940 och ligger begravd vid Siljan med sina två döttrar.
Säljer nu 2 st nya Marie Louise Kold koppartrycktavlor, fick dem på en utställning på jobbet men de passar ej in i min miljö så måste bli av med dem. tavlornas storlek är 20x20cm Lite om konstnären: Marie Louise Kold har genom många år utvecklat en egen teknik som har sinarötter i koppartryckstraditionen. Hon bearbetar koppar, mässing och bronsgenom att rista och etsa i plåten, men trycker den inte utan låter självaplåten bli verket. Marie Louise fortsätter bearbetningen genom att ärga plåteni flera omgångar med olika syror. Metallens patina blir ett sätt att visa ochregistrera tid, och processen fortsätter även långt efter att verket lämnarhennes händer. Konstverket är på så sätt i evig - men långsam - förändring. Länk: mer om tavlorna och konstnären ' hittar du på: http://www.mlkold.com/ Nypris på tavlorna är 1200kr/st finns papper på detta. 600kr /st eller högsterbjudan Eller 1000 kr för bägge. bvsa
Bra Klassiker förlag. 1977. 274 sidor. Inbunden med skyddsomslag. 20.5x13cm. 366 gram. Gott skick, liten reva på sk.omslag. På ett lysande sätt uppfyllde han förväntningarna med den historiska romanen Fru Marie Grubbe: Interieurer fra det syttende Aarhundrede (1876; på svenska 1877 och 1906), som med ett slag ställde Jacobsen i allra främsta ledet bland nordiska diktare. Den är modernt psykologisk, en mycket naturalistisk skildring, byggd såväl på studier i arkiv och bibliotek som på själsundersökningar och på arkeologiska detaljforskningar, ofta utförda med nästintill naturvetenskaplig noggrannhet och sinne för enskildheter.