Quantcast
Till salu inom: ”

gamla bibel säljes

Tidigare annonser till salu

Verbum. 1978. 154 s. Gediget inbunden, biblioteksgallrad. 20,5x14cm. 340 gram. Mycket gott skick. Från baksida: Bibelns berättlser om patriarkerna är fyllda av dramatik. Abraham, Isak och Jakob var övertygade om att de hade särskilda uppdrag och mål för sina liv. Och de hade en vardagens Gud att tala med om allt som hände dem. Ingen som fördjupar sig i de gamla bibeltexterna kan undgå att engageras och att för egen del tänka över sin livssituation. Att läsa om patriarkerna och deras Gud är att nalkas tidlösa frågeställningar om gott och ont, rätt och fel och om livets och dödens mening.
Vildåsnans törst är en populärvetenskaplig introduktion till och ett personligt möte med Gamla Testamentet, den hebreiska bibeln. Åke Lundqvist läser den som på samma gång helig skrift och litterär text, en tusenårig kraftmätning mellan Jahve och hans folk, ett folk som törstar efter guds nåd men aldrig förmår underkasta sig hans krav. Med obruten religiös, moralisk och konstnärlig kraft talar denna bok också till vår tid. Inb. med skyddsomslag. 2006, 408 sid. Recensionsexmplar/Ej till försäljning stämplat på övre sidsnitt. Övrigt i nära nyskick
BV-förlag. 2001. 237 s. Inbunden. 21,5x14cm. 410 gram. Nära nyskick. Denna bok har Bibelns och världshistoriens stora grundmönster som tema. Det är den stora förvandlingen, den gamla skapelsens förvandling till den nya. Därför är det också en djupt hoppfull bok. Den innehåller samhällsanalys, kultursyn och bibelmeditation i en sammanvävd enhet. Här väcks frågor om vad själen egentligen är, vad det innebär att människan har en kropp, hur vi skall få en god relation md Gud. Faust och Narkissos får spegla den västerländska kulturen. Men också frågan om statens förhållande till de kristna samfunden och om vetenskapssyn och bibelsyn belyses. .
Månpocket, 1990. 185 s. Pocket. 18 x 11 cm. Vikt 112 g. Omslaget med lättare nötning, i övrigt mycket gott skick. * * * Med sin förening av vidsyn och vaksamhet har Georg Henrik von Wright ofta fungerat som något av en vägledare för sökande människor. I denna bok behandlar han så skilda saker som humanismens kris, Prometheusmyten, Bibelns skapelseberättelse, sagan om Faust, vår och de gamla grekernas syn på naturen, datorn och det mänskliga tänkandet samt Marx och marxismen. Att läsa hans essäer är ett intellektuellt äventyr som så många som möjligt borde unna sig.
Stockholm: Tryckt på Brittiska och Utländska Bibel-Sällskapets bekostnad. Stockholm, tryckt hos Samuel Rumstedt, 1878 (Gamla Testamentet) och 1879 (Nya Testamentet). Skinnband med blindpressade pärmar samt dito markerade bind på ryggen och ryggtext i guld. Format: 5,8 x 15,3 x 22,2 cm. Vikt: 1180 gram. (3)950 + (2)320 sidor, med text i två spalter. Bokens rygg är sliten så att ett mittstycke; 3,5 x 0.5 cm, i nedre kanten är borta. Bibeln bär åldersmärken, men är annars i förhållandevis mycket gott skick.