Quantcast
Till salu inom: ”

gamla punchglas säljes

Nedan följer ungefärliga träffar relaterade till din sökning:

Tidigare annonser till salu

BB. 1985 403 sid. Inbunden. 22,2x14,1 cm. 601 gram. Nyskick. Skyddsomslag finns i nyskick. Övers: Birgit och Mårten Edlund. Urval och förord: Mårten Edlund. /// När Singer 1935 emigrerade från Polen till Amerika levde de östeuropeiska judarna på samma sätt de gjort i sekler, orubbade i sin tro, sina traditioner och sedvänjor. I fjorton noveller fångar Singer här in denna särpräglade folkgrupp som försvann ur historien när den nazistiska utrotningsmaskinen rullade igång 1939. I sjutton noveller från Amerika berättar han om judar han mött i Nya världen: judar som acklimatiserat sig och nått framgång, men också sådana som aldrig kunnat slå rot och lever i evigt främlingskap." "Berättelserna från Nya världen är helt enkelt en fortsättning på berättelserna från Gamla världen". /// De flesta romanerna och novellerna publicerades ursprungligen i Forward - på jiddisch, naturligtvis, det språk som Singer skrev på; de har sedan, i nära samarbete med Singer själv, översatts till engelska - och från engelska till otaliga språk, i synnerhet sedan Singer 1978 tilldelades nobelpriset i litteratur " för hans intensiva berättarkonst, som med rötter i polsk-judisk kulturtradition levandegör universella mäskliga villkor" löd Svenska Akademiens motivering när det begav sig.
KF BOKFÖRLAG 1953. TRÅDHFT. 237 SIDOR. ILL MED S/V FOTO. ANM: NGT NÖTTA KANTER SAMT MINDRE RISS. Pizarros erövring av Peru tillhör världshistoriens mest spännande dramer. Guldtörst öch imperialism ingick där en sällsam förening med uppriktig missionsiver. Svek och list förekom på båda sidor omväxlande med enastående tapperhet. Om allt detta berättar de gamla spanska krönikörerna, och det är på dem Huber har byggt sin skildring, ofta med utnyttjande av direkta citat. Flera av dessa krönikörer hade själva varit med i striderna. Men ännu intressantare än dessa bragder och äventyr är ändå den indianska högkultur, som upplevde sin slutfas under den spanska conquistan. Inkariket var i högsta grad en totalitär stat, och däri ser Huber en orsak till dess snabba sammanbrott. Kulturen var urgammal, mycket äldre än själva Inkariket, därom vittnar de märkliga ruinstäderna. Men den som spörjer efter ursprunget möts av idel gåtor, som Huber emellertid förstår att framställa på ett sådant sätt att de oemotståndligt sätter ens fantasi i rörelse. En verkligt lödig bok.
Gamla gamla punchglas
Gamla gamla punchglas
Nu rensar vi ut bland våra glas. 7 sherry/punchglas "Olga" från Kosta 4 sherryglas och 1 likörglas "Evy" av Edvin Ollers, Åfors 2 likörglas Caprice Cambridge 3 frostade coupeglas Vi säljer endast allt tillsammans för ett fyndpris.