Till salu inom

"gamla punchglas säljes"

Markaryd
Igår

Hedemorahöns / tupp

180 kr
Blocket.se
Butik Hammarö
Igår

Pist, All mountain skidor f...

1 995 kr
Blocket.se
Uddevalla
Idag

Kattungar

5 000 kr
Blocket.se
Västerås
Igår

Pirelli dubbdäck 205/60 R16

200 kr
Blocket.se
Härnösand
Igår

Gosigaste lilla killen

2 000 kr
Blocket.se
Karlstad
Igår

Direktionsskrivbord massiv ek

1 500 kr
Blocket.se
Strängnäs
Igår

Jukebox Rock Ola 449 -1972

19 500 kr
Blocket.se
Kungsholmen
Igår

Bord stolar skåp 150 kr

150 kr
Blocket.se
Varberg
Igår

4st vägghängda bestå / Ikea...

400 kr
Blocket.se

Tidigare annonser till salu

Berättelser från Gamla och Nya världen

Togs bort för 7 år sedan - Till försäljning i 5 år
BB. 1985 403 sid. Inbunden. 22,2x14,1 cm. 601 gram. Nyskick. Skyddsomslag finns i nyskick. Övers: Birgit och Mårten Edlund. Urval och förord: Mårten Edlund. /// När Singer 1935 emigrerade från Polen till Amerika levde de östeuropeiska judarna på samma sätt de gjort i sekler, orubbade i sin tro, sina traditioner och sedvänjor. I fjorton noveller fångar Singer här in denna särpräglade folkgrupp som försvann ur historien när den nazistiska utrotningsmaskinen rullade igång 1939. I sjutton noveller från Amerika berättar han om judar han mött i Nya världen: judar som acklimatiserat sig och nått framgång, men också sådana som aldrig kunnat slå rot och lever i evigt främlingskap." "Berättelserna från Nya världen är helt enkelt en fortsättning på berättelserna från Gamla världen". /// De flesta romanerna och novellerna publicerades ursprungligen i Forward - på jiddisch, naturligtvis, det språk som Singer skrev på; de har sedan, i nära samarbete med Singer själv, översatts till engelska - och från engelska till otaliga språk, i synnerhet sedan Singer 1978 tilldelades nobelpriset i litteratur " för hans intensiva berättarkonst, som med rötter i polsk-judisk kulturtradition levandegör universella mäskliga villkor" löd Svenska Akademiens motivering när det begav sig.
120 kr
Bokbörsen.se

INKARIKETS ÖDESDRAMA - VAD FORNMINNEN OCH KRÖNIKOR BERÄTTAR OM DET GAMLA PERU

Togs bort för 7 år sedan - Till försäljning i 5 år
KF BOKFÖRLAG 1953. TRÅDHFT. 237 SIDOR. ILL MED S/V FOTO. ANM: NGT NÖTTA KANTER SAMT MINDRE RISS. Pizarros erövring av Peru tillhör världshistoriens mest spännande dramer. Guldtörst öch imperialism ingick där en sällsam förening med uppriktig missionsiver. Svek och list förekom på båda sidor omväxlande med enastående tapperhet. Om allt detta berättar de gamla spanska krönikörerna, och det är på dem Huber har byggt sin skildring, ofta med utnyttjande av direkta citat. Flera av dessa krönikörer hade själva varit med i striderna. Men ännu intressantare än dessa bragder och äventyr är ändå den indianska högkultur, som upplevde sin slutfas under den spanska conquistan. Inkariket var i högsta grad en totalitär stat, och däri ser Huber en orsak till dess snabba sammanbrott. Kulturen var urgammal, mycket äldre än själva Inkariket, därom vittnar de märkliga ruinstäderna. Men den som spörjer efter ursprunget möts av idel gåtor, som Huber emellertid förstår att framställa på ett sådant sätt att de oemotståndligt sätter ens fantasi i rörelse. En verkligt lödig bok.
100 kr
Bokbörsen.se
Antikt  ·  Stockholm

Gamla gamla punchglas

Togs bort för 8 år sedan - Till försäljning i 7 dagar
Gamla gamla punchglas
65 kr
Tradera.se
Antikt  ·  Stockholm

Gamla gamla punchglas

Togs bort för 8 år sedan - Till försäljning i 5 dagar
Gamla gamla punchglas
65 kr
Tradera.se

Diverse gamla glas

Togs bort för 7 år sedan - Till försäljning i 2 månader
Nu rensar vi ut bland våra glas. 7 sherry/punchglas "Olga" från Kosta 4 sherryglas och 1 likörglas "Evy" av Edvin Ollers, Åfors 2 likörglas Caprice Cambridge 3 frostade coupeglas Vi säljer endast allt tillsammans för ett fyndpris.
350 kr
Blocket.se
topwave

Missa inget nytt

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få reda på de senaste och hetaste tipsen inom köp & sälj