Quantcast
Till salu inom: ”

ivar bruun konstnär säljes

Nedan följer ungefärliga träffar relaterade till din sökning:

Målad tavla

Linköping
Konst

Stockholm
F
F
F
F
F

Tidigare annonser till salu

Fischer & co. 1995. Inbunden bok i fint skick. 359 sidor. Ivar Kreuger var en nyskapare vars karriär innefattade många epokgörande insatser; hans verksamhet som byggnadsentrepenör, skapandet av den världsomfattande tändstickstrusten och inte minst de internationella finansoperationer som fick se en världsekonomisk betydelse. Om den gåtfulla "tändstickskungen" har mycket skrivits, men aldrig någon heltäckande biografi. Lars-Erik Thunholm, bankmannen som bland många andra uppdrag även varit styrelseordförande för Swedish Match, har gått till arkiven och kan teckna det levnadsöde som ännu sex decennier efter skottet i Paris fascinerar eftervärlden.
| Bokförlaget Atlantis | Utg. 2009. Ej o.u. | Förlagsband. | 223 s. | 9789186221065 | Språk: Svenska | Observera: Denna bok har vi på ett separat lager, räkna med några ytterligare dagar i leveranstid. Baksidestext eller annan relevant information: Generationer av svenskar har som barn lärt känna och älska Ivar Arosenius tack vare Kattresan, sagoserien som han gjorde för sin dotter Lillan. Konstnärens tidiga verk, till exempel de som kom till under hans bohemperiod, återstår däremot att upptäcka. Uppväxten i en borgerlig familj i Göteborg, utbildningen i Stockholm, de intensiva åren som bohem i Paris, den lugna hemmiljön med hustru och barn i Åby och Älvängen, den medfödda blödarsjukan och hans snabba känsloväxlingar var erfarenheter som alla färgade av sig i en egensinnig och ofta humoristisk berättande konst, på en och samma gång allmänmänsklig och utmanande. Bara trettio år gammal avled Ivar Arosenius i januari 1909 en genial kolorist.[Lagerplats: B2]
Bokförlaget Atlantis | Utg. 2009. Ej o.u. | Förlagsband. | 223 s. | 9789186221065 | Denna bok är förlagsny. | Språk: Svenska --- Mer info: Generationer av svenskar har som barn lärt känna och älska Ivar Arosenius tack vare Kattresan, sagoserien som han gjorde för sin dotter Lillan. Konstnärens tidiga verk, till exempel de som kom till under hans bohemperiod, återstår däremot att upptäcka. Uppväxten i en borgerlig familj i Göteborg, utbildningen i Stockholm, de intensiva åren som bohem i Paris, den lugna hemmiljön med hustru och barn i Åby och Älvängen, den medfödda blödarsjukan och hans snabba känsloväxlingar var erfarenheter som alla färgade av sig i en egensinnig och ofta humoristisk berättande konst, på en och samma gång allmänmänsklig och utmanande. Bara trettio år gammal avled Ivar Arosenius i januari 1909 en genial kolorist. | Obs: Denna bok har vi på ett separat lager, räkna med ytterligare dagar i leveranstid. Se villkoren nedan. | LEVERANS: Denna bok har vi på separat lager. Vi strävar efter att kunna skicka den inom 5-6 vardagar.
Fina tavlor från den Norska konstnären vars stil brukar kallas "Ivarism". Han målade med tjock akryl på ett sätt att motiven stod ut och gav 3D känsla (Se infälld sidobild). Jag köpte dem av honom personligen 1997i Sverige, när han var på besök, och fick även intyg. Han dog 2003. Pris 2.000kr/st eller 9.000kr för alla 5. De är målade runt kanten så att ingen ram ska behövas, men det är valfritt att komplettera med.
Generationer av svenskar har som barn lärt känna och älska Ivar Arosenius tack vare Kattresan, sagoserien som han gjorde för sin dotter Lillan. Konstnärens tidiga verk, till exempel de som kom till under hans bohemperiod, återstår däremot att upptäcka. Uppväxten i en borgerlig familj i Göteborg, utbildningen i Stockholm, de intensiva åren som bohem i Paris, den lugna hemmiljön med hustru och barn i Åby och Älvängen, den medfödda blödarsjukan och hans snabba känsloväxlingar var erfarenheter som alla färgade av sig i en egensinnig och ofta humoristisk berättande konst, på en och samma gång allmänmänsklig och utmanande. Bara trettio år gammal avled Ivar Arosenius i januari 1909 en genial kolorist. Inb. med skyddsomslag. Signum, 2009, 223 sid. Nära nyskick