Quantcast
Till salu inom: ”

jakobsdals garn mönster säljes

Nedan följer ungefärliga träffar relaterade till din sökning:

Klippo

Ludvika
F
F
F
F
F

Tidigare annonser till salu

LTs förlag. 1980. 80 s. Häftad. Gott skick. Näversömmen är en dubbel utdragssöm, som redan på 1600-talet användes för att pryda linneförråden i våra nordliga landskap. Många väl bevarade dräktdelar och kyrkliga textilier från denna tid finns i Hälsingland, Gästrikland, Dalarna och Jämtland, men även våra sydligaste landskap har denna form av utdragssöm använts, dock med något skiftande karaktär. De näversömsbroderier man funnit i södra Sverige har sytts med vitt garn, medan man i Gästrikland och Dalarna ofta använde färgat garn, i regel rött och rosa. I Hälsingland förekommer också broderier i blått lingarn medan i Jämtland uteslutande sytt med vitt garn. Mönsterformerna är oftast enkla geometriska figurer såsom rektanglar, kvadrater och trianglar men också hjärtan och stjärnor. Namnet näversöm kommer av att en bit linne spändes på ett näverflak. Var linnet tätt drog man ut trådar i både varp och inslagsriktning så att ett rutverk bildades, var det ett glesvävt linne sydde man direkt. Det förekom också att man lindade trådar i både varp och inslagsriktning över näverbiten och på dett enkla tillvägagångssätt vävde man sitt bottenmaterial.
Fin tvåa i populära området Jakobsdal. Lägenheten ligger på 3:e våningen och har en stor balkong. Fräscha, ljusa tapeter, parkettgolv i vardagsrummet och fina plastmattor i resten av lägenheten. Kaklat badrum med badkar och tvättmaskin. Klädkammare finns. Tre garderober i sovrummet. Vardagsrummet har utgång till balkong. I hyran ingår avgift för tvättmaskin, diskmaskin och en parkeringsplats. Precis nedanför lägenheten finns en lekplats, en till finns 30 meter längre bort. Det finns även en fin badplats i anslutning till området. Vi hyr lägenheten via Stångåstaden och önskar därför att göra bytet inom Stångåstaden för smidigast byte. Vi önskar att byta till en lägenhet eller radhus om minst 3 rum och kök. Gärna balkong eller uteplats. Områden som önskas att byta till är Mjärdevi, Lambohov, Ullstämma eller Valla.
Archibald Constable and Co., Ltd., Westminster. 1903. 458 s. Reprinted, with slight alterations, from the English Garner, issued in 8 volumes from 1877 to 1890. Hardcover, no jacket. Size: octavo. Navy blue cloth with gilt stamped spine lettering and blindstamped borders. Top edge gilt; untrimmed fore and bottom edges. With facsimile title pages, and woodcut header illustrations and historiated initials. Solid book with light wear; minor fraying og spine edges. Lettering is still fairly bright. För svenska läsare: Majoriteten av de avtryckta "traktaten" representerar enligt inledningen "ancient journalism". Ger i dagens ögon mycket roande, ibland skrämmande inblickar i 1600-talets vardag. Vi har höjt priset något eftersom bandet är försett med den 2009 avlidne kulturkämpen Harry Järvs ex libris (motto:"stans pede in uno).
INREDNINGSDETALJER skapa med tyg, filt och garn till dig och ditt hem av Susanne Magelund Det är många faktorer som bestämmer hur vi inreder våra hem: trender, behov, smak, ekonomi och mode. Resultatet blir ett uttryck för vilka vi är, och det allra viktigaste är att vi trivs i det hem vi har skapat. I INREDNINGSDETALJER hittar du mängder av tips på saker som du kan göra till dig själv och ditt hem av filt, tyg, garn och papier-maché. Gör vackra kuddar och plädar, snygga sjalar och väskor och annorlunda lampor och skålar. Varje projekt har materialangivelser, tydliga steg-för-steg-beskrivningar och mönster. Dessutom är boken fylld av inspirerande bilder som väcker skaparlusten. Mycket gott skick.
Inbunden i nyskick. Damm förlag 2006. - Det är många faktorer som bestämmer hur vi inreder våra hem: trender, behov, smak, ekonomi och mode. Resultatet blir ett uttryck för vilka vi är, och det allra viktigaste är att vi trivs i det hem vi har skapat. I boken hittar du mängder av tips på saker som du kan göra till dig själv och ditt hem av filt, tyg, garn och papier-maché. Gör vackra kuddar och plädar, snygga sjalar och väskor och annorlunda lampor och skålar. Varje projekt har materialangivelser, tydliga steg-för-steg-beskrivningar och mönster.