Quantcast
Till salu inom: ”

lapptäcke säljes

Tidigare annonser till salu

"(1988) Klammerhft. ICA kuriren. 51s. 27x19cm, 150g. Färgfotoillustrerad. Gott skick, lätt nötta pärmar, ägaretikett. ""I det här häftet har vi samlat en del av alla de arbeten i lapptäckesteknik, som ICA-kuriren har visat på l sina utställningar på Läckö Slott, Höganäs Museum samt Skansen. En del är nysydda alster. Lika mycket är gammalt och ibland antikt. l Häftet innehåller många enkla och korta arbetsbeskrivningar. Ibland visar vi också enbart fotografier, som kan sätta igång den egna fantasm. Vi hoppas och tror, att ""Lapptäcken och mycket mera"" skall bli en fin inspirationskälla. Som öppnar ögonen för värdet av varenda liten tyglapp!"""
Almqvist & Wiksell, 1996 Hårda pärmar, trådbunden, 132s. ca 21x21cm, 400g. Fotoillustrerad. Mycket gott skick. ISBN 9121147221. Baksidestext: En bok om konsten att se historiens spår. Författaren vill locka vuxna att ta barn och ungdomar med till museerna, staden och kulturlandskapet. Med erfarenhet från ett annorlunda samarbete mellan skola och museum visar hon på museernas möjligheter att ge helhetssyn och skapa sammanhang. Tanken är att boken ska inspirera läsaren att tänka: det här har jag också varit med om. Jag har också ett hus, en vind eller ett lapptäcke i mitt minne, jag har också spanat efter historiens spår i landskapet. Jag bär på ett eget kulturarv, som jag kan använda om jag vill.
Rabén & Sjögren förlag. 2001. Kartonnage i mycket gott skick. 400 gram. Femtonåriga Mary får uppleva hur hennes mormor avrättas som häxa. Hon får hjälp att fly till Amerika från ett England fyllt av fördomar och skräck. Men hon upptäcker snart att hon kommit ur askan i elden. Hennes särpräglade genomträngande blick väcker misstankar bland de strängt religiösa nybyggarna hon lever hos: Är hon också en häxa? Mary vågar inte röja sina tankar för någon. I ett lapptäcke syr hon in sina hemliga anteckningar. Här finns de bevarade ända in i vår tid.
Skildringar från nord-Sverige. Svenska Kyrkans Diakonistyrelses Bokförlag, Stockholm 1945. 182 sidor. Trådhäftad, något snedläst. [20x13,5 cm]. Andra upplagan. Bilden på omslaget tecknad av konstnären Sune Bergman. Georg Bergfors född i Sels by, Ytterlännäs i Ångermanland, prästvigdes 1908 och arbetade under 1910-talet och fram till 1922 som präst i Jukkasjärvi lappmarksförsamling och Vittangi kapellförsamling. Efter tiden i övre Norrland återvände han till sitt födelselän Västernorrland, där han fortsatte i kyrkans tjänst. Åren 1917-19 förestod han utbildningen av nomadskollärare och arbetade själv som nomadskolinspektör. Boken avslutas med ""Ordförklaringar"" på de två sista sidorna.
Skildringar från nord-Sverige. Svenska Kyrkans Diakonistyrelses Bokförlag, Stockholm 1945. 182 sidor. Trådhäftad, delvis ouppskuren. [20x13,5 cm]. Första upplagan i gott skick. Bilden på omslaget tecknad av konstnären Sune Bergman. Georg Bergfors född i Sels by, Ytterlännäs i Ångermanland, prästvigdes 1908 och arbetade under 1910-talet och fram till 1922 som präst i Jukkasjärvi lappmarksförsamling och Vittangi kapellförsamling. Efter tiden i övre Norrland återvände han till sitt födelselän Västernorrland, där han fortsatte i kyrkans tjänst. Åren 1917-19 förestod han utbildningen av nomadskollärare och arbetade själv som nomadskolinspektör. Boken avslutas med ""Ordförklaringar"" på de två sista sidorna.