Quantcast
Till salu inom: ”

olle nordberg konstnär säljes

Konst

Stockholm

Nedan följer ungefärliga träffar relaterade till din sökning:

F
F

Tidigare annonser till salu

Galleri Sjödell, 1974. 151 + (1) s. Inbundet dekorerat klotband med skyddsomslag. 28,5 x 22 cm. Vikt 918 g. Minimal reva (ca 1 cm) i nederkanten på skyddsomslagets baksida, i övrigt mycket gott skick. Rikt illustrerad i färg och svartvitt. * * * Både som människa och konstnär var Olle Nordberg (1905-1986) djupt förankrad i genuint svenskt folkliv. Han har i sin konst skildrat det mödosamma torparlivet - men också det som bjöd på glädje, förnöjsamhet. Hans konst fick på senare år en friare och livfullare utformning, ofta med humoristisk och anekdotisk prägel. Hans Lidman har på ett fängslande och medryckande sätt tolkat Olle Nordbergs konstnärsgärning. Boken är fylld med episoder som är både muntra och vardagsfrämmande - samtidigt ger den en fläkt av svenskt konstnärsliv från tjugotalet och framåt.
Om livsbejakaren, sanningssägaren och konstnären Olle Nordberg. Illustrationer i sv/v och färg. Foto
Om livsbejakaren, sanningssägaren och konstnären Olle Nordberg. Illustrationer i sv/v och färg. Foto KW Gullers Galerie Sjödell AB/ Linköping 1974 152s Dek.ppb.+so ISBN 91-7260-021-7 Liten reva på so Mycket gott skick
En nordisk faun. Galerie Sjödell AB, Örebro 1974. 151,[1] sidor. Rikt illustrerad med reproduktioner av Nordbergs konst samt med fotografier av K W Gullers, mycket i färg. Första och sista uppslaget illustrerade. Förlagets svarta klotband med pärmdekor och ryggtitel i guld och skyddsomslag. [28,5x21,5 cm]. Fint skick. Olle Nordberg - en nordisk faun! Detta är en talande titel på en bok, som Hans Lidman skrivit om livsbejakaren, sanningssägaren och framförallt konstnären Olle Nordberg.
K W Gullers, 1974. Inbunden, 151 sid. En bok om den svenske konstnären Olle Nordberg. Rikt illustrerad med fotografier/målningar i färg. Något slitage på skyddsomslaget i övrigt i bra skick.