Quantcast
Till salu inom: ”

tennsoldater säljes

Eventyr
F

Tidigare annonser till salu

-Krig är jättekul. Det händer något nytt varje dag. Och på kvällarna är det fyrverkeri med jätteraketer. Istället för att gå och lägga oss så sitter hela familjen i skyddsrummet och äter mackor och sjunger. Jag samlar på krigssouvenirer och tennsoldater. Min storasyster gillar också soldater, fast levande sådana. Och nu sitter hon rejält i smeten säger mamma. När vi kom tillbaka från skollovet hade ett tyskt bombplan jämnat skolan med marken så nu kan vi vara hemma och leka hela dagarna - och allt tack vare en farbror som heter Adolf...-
Williams förlags AB. 1971. 250 s. Inbunden. Klotband. Gott skick. Illustrerad av Jan M. Szancer. Hans Christian Andersen föddes 2 april 1805 i Odense, dog 4 augusti 1875 i Köpenhamn, var en dansk författare, mest känd för sina sagor (på danska: eventyr). Redan medan han levde översattes han till fler än 10 språk, och därefter till mer än 150. Andersen skrev över 200 sagor. I denna bok finns 33 av sagorna: Svinaherden, Dummerjöns, Den ståndaktige tennsoldaten, Herdinnan och sotaren m. fl.
Go'bokens Gyllene Klassiker. 2000. 31 s. Inbunden. Mycket gott skick. Skyddsomslag finns i mycket gott skick. Det säregna och enkla sätt att berätta på som kännetecknar HC Andersen gäller också sagan om Den ståndaktige tennsoldaten. Förhäxad av kärlek till en ljuvlig pappballerina, drömmer leksakssoldaten om att få gifta sig med henne. Tyvärr faller soldaten offer för ett elakt troll som skickar iväg soldaten på en otrolig och farlig resa långt bort från den skyddade barnkammaren. Soldaten kommer tillbaka hem, för att återigen bli utsatt för trollets ondska. Michael Montgomerys konstnärliga illustrationer gör full rättvisa åt historien om den ståndaktige tennsoldatens kärlek och mod..
Nu är det dags att sälja den sk pärlan då det va lite halt. Den är perfekt som vinterbil då den inte bryr sig om hur den ser ut. Ltt motor som är bonnetrimmad d.v.s att den har sportluftfilter och T-kors vid wg-klockan, laddar ca 0,5 bar. Köp och kör skiten ur den elr varför inte smälta ner och gör egna tennsoldater. Sätena som är halvskinn kan funka som att sätta på en brygga och sola i på sommaren om man känner för det. Säkert glömt nåt, skicka iväg ett sms om du e intresserad. B.V.S.A
Rabén & Sjögren. Första uppl. 1998. Opag (27) s. Inbunden. Förlagets illustrerade laminatband. 26x20,5cm. 285 gram. Mycket gott skick. Kronprinsen Karl bor på Karlbergs slott med pappa kung Karl XI, mamma drottnigen och sina två systrar. Hans dag är fylld av plikter och tråkiga lektioner. Men nu har Karl gjutit nya tennsoldater och går runt på sitt slott i hopp om att finna någon att leka med. Ingen vill - eller har tid. Till slut finner han sin bästa lekkamrat där han minst väntat det!.