Quantcast
Till salu inom: ”

torkade blommor eterneller säljes

Tidigare annonser till salu

En inspirerande och praktisk HANDBOK i konsten att skörda, bereda och arrangera torkade blommor och växter. Rikligt illustrerad med färgfotografier. Forum. 1994. 191 sid. Inbunden. Trådhäftad med hårda, laminerade och dekorerade pärmar. 28,5x22cm. 1050 gram. Mycket gott skick. Snyggt namnad på försättsbladet.
Forum. 1 sv uppl. 1990. 191 s. Inbunden. Förlagets dek kartonnageband. 28,5x22cm. 1000 gram. Mycket gott skick. Rikt illustrerad. Ur inledningen: Friska blommors obeständighet gör dem särskilt värdefulla och litet lyxiga (en skål med doftande luktärter eller en vas med dignande stora pioner t ex), men det är också spännande att veta att den glädje blommor ger kan bestå. Blommorna, bladen och fröställningarna på nästan alla växter kan torkas och bevaras. (...) Vi började torka egna blommor i taket i vår blomsteraffär för 10 år sedan med en idé om att åter få fram och göra tillgänglig den skönhet som naturliga torkade blommor har. Snart var det alldeles fullt i taket och affären såg ut som en blomsterfylld grotta. Vi fann snabbt att det lättaste och effektivaste sättet att bevara blommor var att låga dem hänga i knippor och låta dem lufttorka. Vi experimenterade med att hänga upp både många vilda och odlade blommor. Vi märkte att vi kunde bevara ett mycket större antal naturliga färger i de blommor som vanligen torkas - olika sorters eterneller och blårisp - än som fanns att köpa färdigtorkade, och vi fortsatte att experimentera så att vi så småningom hade ett ständigt lager av torkade rosor, riddarsporrar, astilbe, brudslöja och mimosa samt en mängd andra blommor, gräs, fröställningar och blad.
Forum Förlag, Stockholm. 1991. 191 s. Inbunden. 29x22cm. 1010 gram. Mycket gott skick. Rikt illustrerad. Ur inledningen: Friska blommors obeständighet gör dem särskilt värdefulla och litet lyxiga (en skål med doftande luktärter eller en vas med dignande stora pioner t ex), men det är också spännande att veta att den glädje blommor ger kan bestå. Blommorna, bladen och fröställningarna på nästan alla växter kan torkas och bevaras. (...) Vi började torka egna blommor i taket i vår blomsteraffär för 10 år sedan med en idé om att åter få fram och göra tillgänglig den skönhet som naturliga torkade blommor har. Snart var det alldeles fullt i taket och affären såg ut som en blomsterfylld grotta. Vi fann snabbt att det lättaste och effektivaste sättet att bevara blommor var att låga dem hänga i knippor och låta dem lufttorka. Vi experimenterade med att hänga upp både många vilda och odlade blommor. Vi märkte att vi kunde bevara ett mycket större antal naturliga färger i de blommor som vanligen torkas - olika sorters eterneller och blårisp - än som fanns att köpa färdigtorkade, och vi fortsatte att experimentera så att vi så småningom hade ett ständigt lager av torkade rosor, riddarsporrar, astilbe, brudslöja och mimosa samt en mängd andra blommor, gräs, fröställningar och blad.
Forum . 1987. 191 s. Inbunden. Laminerat pappband i färg. . Nära nyskick. En mycket inspirerande och praktisk handbok i konsten att skörda, bereda och arrangera torkade blommor och växter. En mycket vacker bok, en prydnad för bokhyllan. En bok för både amatören och den mera erfarne konstnären. .
Forum. 1991. 191 s. Inbunden. Förlagets lem dek kartongband. 28,5x22cm. 995 gram. Gott skick. Illustrerad. Ur baksidestexten: EVIGHETSBLOMMOR är en inspirerande och praktiskt handbok i konsten att skörda, bereda och arrangera torkade blommor och växter. Boken indelas i avsnitten Lämpliga växter, Komposition, Arrangemang och Tekniker.