Quantcast
Till salu inom: ”

födelsedag dikter säljes

F
F
F
F
F

Tidigare annonser till salu

Bonnier 1969, originalutg. Recensionsex. Hft. Normalskick. 203 sid. 329 gram Saltstampen är en bok om människorna i Kumminåkern, den norrländska centralorten som ligger tätt intill Sveriges navel. Här redogörs för en dag i vägarbetaren Jul O. Kvals liv; han stiger upp, kramar om sin gumma, äter och far på jobbet. Han firar sin födelsedag; och bjuder sig själv på kalas och räddar så där i förbifarten, livet på en medmänniska. Här presenteras ?gumman?? Måds och dottern Millans tankesätt, tankar om vad som håller folk uppe. Här konstateras att frusna hjärtan är som frusen dynamit, känsliga för rivningar och stötar. Att Måd behandlar verkligheten som vem som helst av oss utom den i sin välmåga deprimerade, nämligen retuscherande, att mänsklighetens historia, när den är nånting att fästa sig vid, har varit en oavbruten kärleksdito, att själens helgdagskjol är en älsklig osäkerhet samt mycket, mycket annat. Här finns också dikter och sju exempel om liv och död och kärlek och rent av ett recept på hur man gör saltsleke åt en get. CARL-GÖRAN EKERWALD har en tydlig profil som våra originellaste nya berättare. Det är en egenskap som kommer klart fram också i ?Saltstampen?
ellerströms bokförlag. Originalutgåva uppl. 2009. 391 s. Inbunden. Illustrerad samt färgbilaga baktill. 21,8x16,6cm. FÖRLAGSNY. "Bengt Lidner har stor näsa och ingen karaktär. Det är inte lätt att ha när man har en vulkan i bröstet. Bengt Lidner har mer än en." Så skrev Erik Lundberg om Bengt Lidner, en av den svenska litteraturens mest vitala och mest dödsbesatta poeter. Till 250-årsminnet av hans födelsedag presenterar en grupp forskare från flera ämnesområden en samling studier i detta fascinerande författarskap, så fyllt av storm och längtan, Sturm und Drang. Lidner rör sig obehindrat från Jakarta via Kapstaden till Amerikas blivande förenta stater i dikter och skådespel. I sin berömda dikt om grevinnan Spastara anropar han alla uslingar "På Nova Zemblas fjäll, i Ceylons brända dalar". Men inte bara geografiskt är hans bredd imponerande: han ägnar sig åt politisk debatt, fördjupar sig i religiösa ämnen, skriver grekisk tragedi i operaform och gör inlägg i frågan om vården av sinnessjuka. I denna samling uppsatser sätts Lidners verk in i ett internationellt och tvärvetenskapligt sammanhang. Lidner är en författare som både är fast förankrad i sin samtids stora frågor och som - när det passar honom - gör anspråk på "poetens monopolium", galenskapen.
1999 208 sidor.Förlagsband med något nött skyddsomslag.
Diktad i augusti 1896 av farbror Acke (J A G Acke), farbror Albert (Engström), farbror Verner (von Heidenstam), farbror Gustaf (Fröding) och Pappa (Birger Mörner) samt tillägnad Högvälborna Stiftsjungfrun M.M. (Marianne Mörner) att överlämnas på hennes 25:e födelsedag. Albert Bonniers förlag, Stockholm 1946. (52) s. Ny utg. 1967. Illustrerad i färg av Albert Engström. Liggande 4:o. Trådhäftad. Alfabetsverser. (Svansen är en luden stump, Katta kallas stumpens klump.). Ngt nött nedra ryggfals.
Bonniers. 1969. 207 s. Häftad. Gott skick. Ett veck nedtill på omslagets framsida saamt namnteckning på försättsbladet. Från baksidetexten: är en bok om människorna i Kumminåkern - den norrländska centralorten som ligger tätt intill Sveriges navel. Här redogörs för en dag i vägarbetaren jul O. Kvals liv: han stiger upp, kramar om sin gumma, äter och far på Jobbet. Han firar sin födelsedag och bjuder sig själv på kalas och räddar - så där i förbifarten - livet på en medmänniska. Här presenteras "gumman" Måds och dottern Millans tänke­sätt och opinioner och kommunalassistenten Benjamin Franklin tankar om vad som håller folk uppe. Här konstateras att frusna hjärtan är som frusen dynamit - känsliga för rivningar och stötar. att Måd behandlar verkligheten som vem som helst av oss - utom den i sin välmåga deprimerade - nämligen retuscherande, att mänsklighetens historia - när den är nånting att fästa sig vid - har varit en oavbruten kärleksdito, att själens helgdagskjol är en älsklig osäkerhet samt mycket, mycket annat. Här finns också dikter och sju exempel om liv och död och kärlek och rent av ett recept på hur man gör saltsleke åt en get. CARL-GÖRAN EKERWALD har en tydlig profil som en av våra originellaste nya berättare. Det är en egenskap som kommer klart fram också i "Saltstampen".

... eller prova att söka på ikea diktad skötbord