Quantcast
Till salu inom: ”

jie keramik-figurer erik engqvist säljes

Nedan följer ungefärliga träffar relaterade till din sökning:

Väggklockor

Trelleborg
F
F
F
F
F

Tidigare annonser till salu

FIBs Lyrikklubb nr 33. 1957. 77 s. Inbunden. Främre omslaget medbundet. 19x12cm. 167 gram. Mycket gott skick. Namnteckning. Ur Erik Blombergs inledning: "Lawrence söker en okänd gud, som är livets innersta väsen. Han bor inte i dagsljuset, inte i tanken, utan i blodet och köttet, i djuret och stenen, i blomman och i människan, då hon liknar blommorna. Och han uppleves i sinnena, i en fysisk kontakt, som når djupast i den sexuella extasen, i det omedvetnas mörker. ------ Lawrence stöter pannan blodig mot samhällsmaskineriets kalla järnskelett. Även människorna har mekaniserats och deras hjärtan frusits ner till känslokyla".
Allhems förlag. 1 uppl. 1961. 500 s. Halvfranskt skinnband med guldsnitt. 30,5x24cm. 2744 gram. Mycket gott skick. Skyddsomslaget nött, tejplagat. Ur omslagstexten: "JÄMTLAND innehåller sammanlagt mer än 500 sidor, varav 436 i djuptryck och ett 70-tal i färg eller faksimil. Verket har 750 reproduktioner av foton, konstverk, gamla kartor och kulturhistoriska dokument, varav många aldrig tidigare reproducerats. Erik Liljeroths Jämtlands-bilder ger en allt utom traditionell bild av landskapet. De utgör en presentation av provinsen som skiljer sig från alla tidigare".
NORSTEDTS. 1999. 205 s. Inbunden. Gott skick. Utgallrad biblioteksbok. Biblioteksinplastad. Stämpel på titelbladet. Stämplar samt etikett på pärmens baksidas insida. En etikett nedtill på pärmens rygg samt en etikett nedtill på ryggen. Från baksidetexten: För generationer av svenskar var Erik Gustaf Geijer nationalskalden. Han var en svenskhetens poet. Men det är en annan Geijer vi möter i Anders Ehnmarks Min­nets hemlighet. Det är Geijer som modernist och demokrat, en europeisk intellektuell som från sitt örnnäste i Uppsala, bredvid Carolina Rediviva, spejar ut över ett oroligt Euro­pa, där industrialismen just brutit in. Geijer låter oss känna den nya tiden och dess möjligheter. Han är släkt med två andra iakttagare av samma fenomen, Tocqueville och Marx. De ser samma saker men bedömer dem något olika. Geijer är på väg in i det nya med bultande hjärta. Tron på medborgarnas förmåga att råda över sitt eget öde, är vad Geijer förmedlar. Han är en av demokra­tins pionjärer i Sverige. Han smittar oss med optimismen i början av vår tid. I en föreläsning våren 1842 säger Geijer att minnets hemlighet är att det förflutna inte lämnar oss. Över stora avstånd säger han oss något om vad vi glömt.
Atlas Stockholm 2005 Utdrag ur boken: ""Jag är nog den första arbetarhustru som ger ut sina dagböcker; det är adelsdamer och borgarklassens kvinnor, som i sin sysslolöshet skrivit dagböcker varav ett fåtal utgivits. Mitt dagboksskrivande beror inte på sysslolöshet, det beror på mitt behov att ge uttryck för mina tankar och känslor och ge en skildring av ett kvinnoliv samt att, i den mån jag förmår, teckna tidsbilder av samhällsutvecklingen."" Rut Berggren har tidigare utkommit med Erikas dagbok, del 1 och del 2. I ""Tänk att det är år 2000"" får vi reda på vad som hände sedan, mellan åren 1989-1999. Inbunden med skyddsomslag, 397 s. Förlagsny
Två karmstolar i teak. Fin form, fint svarvade och lite sluttande armstöd. Kanske formgivna av Karl Erik Ekselius? Stolarna är i fint skick! Lite märken på benen finns och en stol har en lagning i ena hörnet av ryggstödet. Se bild. Helhetsintrycket upplever jag som bra! Omklädda av amatör. Den ena stolen har text på undersidan av sitsen. Lyder ungefär: "Till JOC för reparation 31/3 1962. Åter efter rep 4/5 1962. ? åter till JOC 7/5 1962" Maila gärna för frågor! Avhämtning i Borås. Priset gäller för båda stolar! Mvh Eva