Quantcast
Till salu inom: ”

kulla-gulla böcker säljes

Kulla-Gulla
F
KULLA-GULLA
F
Kulla-Gulla
F

Tidigare annonser till salu

Skick: 4/Inbunden. Lite klotter på försättsblad. Bonniers juniorförl., 1985 Antal sidor: 136.190 x 125 mm Andra boken. Kulla-Gulla har ensam ansvaret för de fem barnen på det fattiga Kulla-torpet. Förutom det hårda slitet i hus och lagård, måste hon fullgöra dagsverken på herrgården. En dag får den stränge patron Sylvester för sig att Gulla är märkvärdigt lik hans dotter, som för längesen rymde utomlands när han inte ville låta henne få den man hon älskade. Han börjar misstänka att Kulla-Gulla är hans dotterdotter, och reser utomlands för att försöka få fram bevis. Trots att patron Sylvester erbjudit henne att komma och bo på herrgården, håller Kulla-Gulla sitt löfte till den nu döda torparhustrun och stannar hos barnen på Kullatorpet. br br Fraktkostnaden är alltid 35 kr (inom Sverige) oavsett antal beställda böcker. Spårbar försändelse, om över 150 g, med Posten.
Ungdomsböcker B. Wahlströms flickböcker Fem reser till havet av Enid Blyton Kulla Gulla Marta Sandwall-Bergström Kulla-Gulla Kulla-Gulla på Blomgården Kittyböcker, Carolyn Keene Kitty och den 13e pärlan Kitty och det mystiska brevet Kitty och smuggelmysteriet Kitty och det falska testamentet Kitty och den talande roboten Kitty och spöket på Stora Skuggan Kitty och kidnapparen Kitty och tvillingmysteriet Kitty och den mystiske trollkarlen Kitty och armbandsmysteriet Kitty och diamantstölden Kitt y och flyktingmysteriet Kitty och den mystiska papegojan Kitty och den försvunna galjonsbilden Kitty vid Andarnas berg Kitty och nyckelmysteriet Kitty och chiffermysteriet Kitty och drakmysteriet Kitty och videomysteriet Kitty och ekens hemlighet Kitty som detektiv Kitty och spindelmysteriet Kitty och murens hemlighet Kitty och den svarta gamen Kitty och de röda skorna Kitty och det gåtfulla ansiktet Kitty hittar en skatt Kitty och den gyllene skatten Kitty och spökvagnen Kitty och den gamla fängelsehålan Kitty och den magiska teaterbåten Kitty och tornrummets hemlighet 20kr/st vid köp av 5st böcker eller fler kan priset diskuteras. Köparen står för frakten.
Bonniers. Hyfsat skick. Tror det är de tolv böckerna i serien. Tryckår mellan 1968 och 1972. Lässkicket är gott men helhetsbetyget dras ner p.g.a. att i nio av böckerna är namn skrivet. I ett exemplar är det ritat med krita(se bild) samt att på omslagen sitter det - eller har suttit - nåt klistermärke. De är i betydligt bättre skick än dåligt men vill inte sätta gott skick med tanke på de nämnda anmärkningarna. Ryms med lite möda i en Schenkerpåse. Frakt tillkommer 74 kr.
MYCKET GOTT SKICK på alla böckerna, endast datum inskrivet på 8 st av dem. Inbundna. Bonniers 1980-1986. Kulla-Gulla på Blomgården, Kulla-Gulla, Kulla-Gulla håller sitt löfte, Kulla-Gulla vinner en seger, Kulla-Gulla på herrgården, Kulla-Gulla löser en gåta, Kulla-Gulla i skolan, Kulla-Gullas första bal, Kulla-Gullas sommarlov, Kulla-Gulla och Tomas Torpare, Kulla-Gulla finner sin väg, Kulla_gullas myrtenkrona. * Porto 89 kr tillkommer. Endast förskottsbetalning. Titta gärna på mina övriga annonser på Bokbörsen så kan jag samfrakta. Man kan söka på säljarens alla annonser.
Boniers. 1968-1972. Inbundna Mycket fint skick. Inget skrivet, inga skador ............./// Kulla-Gulla på Blomgården, Kulla-Gulla, Kulla-Gulla håller sitt löfte, Kulla-Gulla vinner en seger, Kulla-Gulla på herrgården, Kulla-Gulla löser en gåta, Kulla-Gulla i skolan, Kulla-Gullas första bal, Kulla-Gullas sommarlov, Kulla-Gulla och Tomas Torpare, Kulla-Gulla finner sin väg, Kulla-Gullasmyrtenkrona................/// Kulla-Gulla, som i böckerna ofta beskrivs som lillgammal, är mycket ärlig och beskyddande. Hon flyttas runt mellan olika fattiga torparfamiljer för att arbeta. De första böckerna i bokserien handlar om den tid då hon bor hos torparen Karlberg och hans barn Johannis, tvillingarna Ville och Vera, Adolf (även kallad Lada) och lillungen Sossatina, döpt till Sofia Katarina. Under tiden i torpet kommer hon i kontakt med "patron" på herrgården, som fängslas av hennes likhet med hans döda dotter. Han forskar i hennes historia och kommer fram till att hon verkligen är hans dotterdotter. ............. Denna tillfällighet i kombination med flickans skönhet och rättrådighet har länge stämplat böckerna som förljugen verklighetsflykt. På senare år har man dock mer uppmärksammat att författaren med böckerna ger en realistisk bild av dåtida Sveriges fattigdom.