Quantcast
Till salu inom: ”

kvinna söker man malmö säljes

Tidigare annonser till salu

Galerie Börjeson. 1973. 122 s. Inbunden. Dålig limbindning på gränsen till lösbladssystem. Än så länge sitter bladen fast. Gott skick. Skyddsomslag saknas. Max Walter Svanberg föddes i Malmö 1912 och var inte bara en stor svensk surrealist utan spelade även en viktig roll inom det internationella konstetablissemanget. Svanbergs surrealistiska konst lämnade ingen oberörd och kan närmast karakteriseras som en konstform där bilderna präglas av en erotisk spänning med kvinnor och skönhet i centrum. Inte minst internationellt anses Svanberg haft samma betydelse för svensk surrealism som Paul Delvaux för Belgien, Jendøich Ztyrský och Toyen för Tjeckien, Danmarks Wilhelm Freddie och Mac Zimmermann för Tyskland.
Bonniers 1958. Inbunden, inplastad biblioteksbok i mycket gott skick.40 sidor. Något större format. Majken Johansson (1930-1993) föddes i Malmö. Hennes uppväxt präglades av flertalet fosterhem, en fostermamma som misshandlade henne och en tung alkoholism. Trots detta kom Majken in på universitetet i Lund där hon tog examen. Efter ett stormigt kärleksförhållande med en äldre kvinna, som slutade med att kvinnan begick självmord, hamnade Majken i en djup livskris. Hon drevs under flera år av ett inre andligt sökande som ledde till att hon år 1958 gick in i Frälsningsarmén där hon sedan var livligt engagerad frälsningssoldat fram till sin död. Hon debuterade som poet på 1950-talet och skrev dessutom både insändare och artiklar i dagspressen.
Skriftställarnas förlag. Originalupplaga. Signerad av Max Lundgren. Tryckt 1980. Inbunden. Klotband. 227 sidor. 22x14cm. Nära nyskick. Dekorerat skyddsomslag finns. Lite naggat i övre kanten, annars mycket gott skick. Utdrag ur förlagets presentation: Inga Eliasson ger sig ut i världen som 14-åring. Året är 1937. Hon har en vag dröm om att få stå i affär och en gång kunna flytta till storstan, Malmö. Vi får följa Ingas utveckling genom andra världskriget och in på femtiotalet. Då är hon en mogen och självständig kvinna. Runt henne finns ett sagolikt galleri av människor, skildrade med en säregen berättarglädje.
Hej, jag är en kvinna på 28 år, jag studerar på Malmö Högskola och jag älskar djur. Jag kan passa era djur när ni vill åka bort. Jag kan också komma och rasta era djur mitt på dagen. Jag passar: hundar katter och alla övriga husdjur Ni kan vara säkra på att jag kommer att ta hand om era djur mycket bra och de kommer att få mycket uppmärksamhet. 200kr/dag eller 80 kr/timme Min svenska är bra men om ni ringer mig så föredrar jag engelska.