Quantcast
Till salu inom: ”

lila tidningen säljes

Lila
F
Lila
F
Lila
F

Tidigare annonser till salu

Sex carsbilar i metall och fyra i plast (plast längst till höger på bilden). Den lila bilen låter och kan blinka med ljusen. Garaget ger dem startfart när man trycker på en knapp. Flygplanet Siddeley med plats för tre bilar (saknar två skott). Tolv Carstidningar från 2011-2012 (lite ritat på en sida plus några planscher saknas). Dataspelet Cars. Allt för 500 kronor. (eller separat bilarna: 200 kronor, garaget: 100 kronor, Siddeley: 100 kronor, tidningar och spel: 100 kronor). Mejla helst.
Inbunden bok i mycket fint skick. Omslag finns i mycket fint skick. Formgivare: Acedo, Sara Förlag: Albert Bonniers Förlag Utgivningsdatum: 2010 Slut på förlaget Omfång: 277 sidor (Utländska Romaner ¤K ISBNx: 9100123838) Beskrivning :== Kambilis far Eugene Achike är en riktig hjälte. Han tar hand om de sina, han äger en tidning som oförskräckt kritiserar korruptionen och maktmissbruket i samhällets högsta skikt, han får pris av Amensy International och skänker stora summor till välgörande ändamål. [Wilkman's Antikvariat - Kundservice, telefontid vardagar 11-18]
Bonnier Pocket, 2012. Pocket, 279 sidor, 150 gram. Nigeria. Kambilis far Eugene Achike är en riktig hjälte. Han tar hand om de sina, han äger en tidning som oförskräckt kritiserar korruptionen och maktmissbruket i samhällets högsta skikt, han får pris av Amnesty International och skänker stora summor till välgörande ändamål. Men i hemmet är han en tyrann. Han misshandlar sina barn och sin fru om de gör det minsta avsteg från det han betraktar som den enda sanna vägen, en hårdhänt och intolerant katolsk tro. "En halv gul sol förtrollade mig och Lila hibiskus omfamnar mig. Adichie är både författare och berättare. Hon lyckas förena konstnärlig integritet med en uppenbar vilja att erövra miljoner läsare." Sydsvenskan.
Albert Bonniers Förlag. 2010. 279 s. Inbunden. Mycket gott skick. Skyddsomslag finns i mycket gott skick. Kambilis far Eugene Achike är en riktig hjälte. Han tar hand om de sina, han äger en tidning som oförskräckt kritiserar korruptionen och maktmissbruket i samhällets högsta skikt, han får pris av Amensy International och skänker stora summor till välgörande ändamål. Men i hemmet är han en tyrann. Han misshandlar sina barn och sin fru om de gör det minsta avsteg från det han betraktar som den enda sanna vägen, en hårdhänt och intolerant katolsk tro. Han har till och med stött bort sin egen far, eftersom denne hållit fast vid sina förfäders religion. Kambili och hennes bror Jaja får en aning om ett annat sätt att leva när de under en tid får bo hemma hos sin faster, som i sin kärleksfullhet och rättframhet är sin brors raka motsats. Denna aning om ett friare liv växer till ett uppror hos Kambili och Jaja. Familjens maktordning är plötsligt i gungning och en våldsam brytning blir mer och mer oundviklig. Med Lila hibiskus har Chimamanda Adichie skrivit en berättelse som med både inlevelse och precision visar hur en yttre godhet kan rymma både brutalitet och brist på empati. Hennes porträtt av Eugene Achike kan väl mäta sig med Ingmar Bergmans biskop Vergerus i Fanny och Alexander när det gäller att gestalta motsägelsefullhet och religiöst bigotteri. - Chimamanda Ngozi Adichie född 15 september 1977 i Enugu, är en nigeriansk författare. Efter två års universitetsstudier i hemlandet kom hon till USA, där hon har studerat kommunikation, statsvetenskap och kreativt skrivande. Hennes första roman, Purple Hibiscus (2003, på svenska som Lila hibiskus, 2010) fick glimrande kritik och tilldelades bland annat Commonwealth Writers' Prize för bästa debutroman.