Quantcast
Till salu inom: ”

gamla tidning säljes

Vindsjälar
F

Tidigare annonser till salu

RABÉN OCH SJÖGREN. 1976. 183 SID. TRÅDHFT. LITETEVCK BAKRE PÄRM "Anderz Harning har här samlat 24 noveller, skrivna under åren 1963-1976. De har varit publicerade i tidningar och tidskrifter men inte i bokform. De utspelas i skiftande miljöer och behandlar, säger. Harning, ""ämnen som vid olika tidpunkter intresserat mig exempelvis invandrare, norrlandsproblem, gamla damer, främmande miljöer och hundar"". Anderz Harning har fått starka lovord för sin stilistiska förmåga och den här boken ger övertygande prov på hur skickligt och effektivt han anpassar sitt språk efter novellernas innehåll och stämningar.
Alba 1990. Inbunden med hårda dekorerade pärmar i fint skick. Nedre pärmhörnen aningen intryckta endast. 127 sidor. Bengt Hallgren är född i Arvika 1922. Teol. kand. i Uppsala 1949 och fil. lic. på en avhandling om Tegnér 1957. Lärare och lektor i svenska och religionskunskap vid Adolf Fredriks musikgymnasium i Stockholm. Under åren som lärare under sextiotalet författade han under sin lediga tid. Han är också medarbetare på några av Sveriges största tidningar. Om ett lärarkollegium av den gamla stammen.
Tidningen Arbetet. 1981 (?). 104 s. Häftad. Gott skick. "...Det fanns inte elektriskt ljus på gatorna utan gatljuset kom från lyktorna på trottoaren. Gubbar kom och tände dem på kvällen, ibland hade någon slocknat och då kom man tillbaka och tände den igen. Fredsgatan, som idag har förvandlats till en återvändsgränd, fortsatte den gången uppför ´viadukten´ och ner mot Slussplan. Borta är idag den gamla Kruger & Toll-bron över järnvägen, över vilken vi gick då vi skulle till ´Sandsjön´ och bada. Borta är också Östra- och Västra Dalgatorna vars pågar, som vi kallade ´Dalgate-busarna´, var ett permanent nöje att tampas med"...