Quantcast
Till salu inom: ”

allt om mat gamla tidningar säljes

Tidigare annonser till salu

ICA-förlaget 1953. 3.uppl. 151:a-200:e tus. 271 s., rutigt klotryggband. ICA- den godaste maten skrivet på rygg. Boken är full av gamla recept urklippta från tidningar. Hylla 1 C.
[ OM: Landsarkivets historia - Uppsala domkapitels arkiv - Medeltida brev - Bruksarkiv - Kyrkoarkiv som ortnamnskällor - Inbunden med skyddsomslag Uppsala Landsarkivet 2003 Skyddsomslaget är lite nött och naggat i kanterna, i övrigt i gott skick [ 220 s. :ill. (vissa i färg) ;25 x 23 cm; vikt: 949 gr ]- UR BAKSIDESTEXTEN: Denna bok vänder sig till alla med intresse för Landsarkivet i Uppsala, de arkiv som finns där och de människor som arbetat där. Landsarkivets historia 1993 - 2002 skildras i en uppföljning av den historik som utkom vid inflyttningen i Arkivcentrum 1993. - Vetenskapliga uppsatser undersöker Landsarkivets handlingar ur olika synvinklar och ger en mångfald uppslag till forskare i detta material. - Personliga hågkomster, med många roande tidsbilder, ger inblickar i livet vid Landsarkivet under 1900-talets andra hälft. - En avslutande bibliografi blixtbelyser Landsarkivets hela historia i form av artikel- och tidningsrubriker. Den ger också många värdefulla ingångar för kommande forskning om en hundraårig forsknings- och kulturinstitution. - UR INNEHÅLLET: Förord 7 - INSTITUTIONELLT - Karl-Gustaf Andersson Landsarkivet i Uppsala 1993 -2002 11 - VETENSKAPLIGT - Lars Otto Berg Ur Uppsala domkapitels arkiv 53 - Martin Linde Våld och rättskipning under stormaktstidens slutskede 73 - Sven Lundkvist Landsarkiven och hembygdsforskningen under 100 år 89 - Svante Strandberg Medeltida brev i Landsarkivet i Uppsala. Några onomastiska marginalanteckningar 102 - Kersti Ullenhag Bruksarkiv i ekonomisk-historisk forskning 111 - Mats Wahlberg Kyrkoarkiv som ortnamnskällor 127 - PERSONLIGT - Britt Hedberg Upplevt på sextio- och sjuttiotalen 139 - Karl-Gustaf Andersson En vandring bland minnen 157 - Linda Oja Kaffedoft, gitarrspel och gamla luntor - forskarvardag på Landsarkivet i Uppsala 175 - Irma Ridbäck Landsarkivet i litteraturen och ämbetstrycket - ett urval 183 - Irma Ridbäck Landsarkivet i tidningarnas spalter - ett urval 201 - Författarna 220 - TIPS ! Du kan enkelt söka efter fler böcker i ett speciellt ämnesområde utan att få upp tusentals ovidkommande söksvar. GÖR SÅ HÄR: följ länken SÖK BLAND SÄLJARENS ANNONSER här nedan. Följ länkarna till vänster på sidan till säljarens egna kategorier (ämnesområden). Kategorierna är sorterade alfabetiskt efter den inledande ämneskoden på samma sätt som i ett bibliotek. Är du intresserad av fler böcker i samma ämnesområde som just denna bok väljer du kategorin: Ac Arkiv
Det var på gamla Grand Hotel Tenan i Marstrand som jag en varm sommarförmiddag 1990 första gången såg den gänglige ängelholmaren. Han stod där med sin blonda kalufs och förberedde lunchen som Leif Mannerström och Crister Svantesson kunde hösta in beröm för. Vi skåningar dras till varandra och på främmnde bohusmark kändes samhörigheten stark, för inte utan att hans rättframma sätt gjorde intryck. Det faktum att han anställts av herrar Mannerström/Svantesson gjorde naturligtvis inte saken sämre. Grabben från Ängelholm måste självklart vara kompetent, eller åtminstone en stjärna i vardande. Det blev höst och vinter. Jag var under den här tiden programledare för Sköna söndag, ett malmöproducerat TV-program i veckotidningsformat. Maten hade en given plats i programmet och vid redaktionsmötet den här måndagen i början av februari 1991 diskuterades en satsning med unga lovande kockar. Eftersom vi fram ull dess mest haft slottsdamer som tillsammans med sina kokerskor rört i grytorna, var vår kunskap i ämnet unga lovande kockar ganska begränsad. Jag drog mig emellertid till minnes de behagliga dagarna i Marstrand sommaren året mnan. När jag dessutom noterade att den gänglige ängelholmaren var en av åtta finalister i tävlingen om den Gastronomiska Mejerimedaljen, det som i dagligt tal brukar kallas Årets kock, förstod jag att vi borde ha is i magen och vänta tills risdagen blivit onsdag. Alltså när tävlingen var avgjord. Inte helt överraskande vann vår vän från Ängelholm. På söndagen som följde lagade han mat i Sköna söndag. Rikard Nilsson blev TV-kock, han blev Nordisk mästare och Europamästare! Han blev krögare i Torekov och la ribban mycket högt. Krogen ska bli bäst. Redan andra säsongen utnämndes han till Årets krögare av tidningen Gourmet. Samma publikation listade hans ställe som en av de absolut bästa krogarna i Sverige. Snart kommer inspektörerna från Michelin... Hans erkänt skickliga handlag, parat med fenomenal kreativitet och känsla för smaker, utseende och nytänkande gör att mina förhoppningar om en god läsning och praktiskt nyttjande av denna bok är stora. Det är ingen tävlingsmat, ingen skådemat, inga konstigheter, bara läckerheter som var och en kan göra vid sin egen spis. Kan jag, kan du bäste läsare! Jesper Aspegren. PRISMA 1998. INB MED SKYDDSOMSLAG. 167 SIDOR. VACKERT ILLUSTRERAD I FÄRG. FINT SKICK. 29,0*24,5 CM. ISBN 91-518-3422-7
Tidningen forskning och framtid nummer 7 2003 Besök min hemsida och fynda bland många fler tidningar och böcker gamla som nyare Allt från teknik till mat. http://www.margalund.se/