Quantcast
Till salu inom: ”

nordsvensk säljes

Tidigare annonser till salu

Ur förordet av Ingeborg Nordin Hennels: "Den stora vreden" är en storslagen och av Norrlandsregionalism vibrerande historisk skildring med didaktisk dimension. Håller man i minner Högbergs övertygelsen att det föreligger ständiga pralleller mellan olika epoker, tycks romanen samtiigt handla om hans självupplevda Norrland som om den stora ofredens. På ett säreget sätt blir därför berättelsen en väv av myt och modernitet, hednisk magi och progressiv radikalism. Dek. laminatbd. Del 1-3 i en volym. Gidlunds förlag, 2006, 427 sid. Mycket gott skick
Pga tidsbrist har jag nu tagit beslutet att skaffa en medryttare till min underbara 15åriga Nordsvensk. Han är snäll i alla lägen, älskar att få komma ut i skogen, vilket jag själv är lite dålig på och därför söker jag någon i första hand som kan tänka sig rida ut på honom 2-3ggr i veckan! Ser helst till att du är över 15år. Skicka gärna iväg ett mejl om du är intresserad och berätta mer om dig själv!
Gävle, 1991. 90 s. Häftad i illustrerat omslag. Svartvita illustrationer. Kring Bottenhavet och Ålands hav, samt längs Finska vikens norra kust, ligger ett tiotal medeltida borglämningar. En av dem är Faxeholmen. Den ligger på en kulle långt inne i Söderhamnfjärden. 1986 gjordes en provundersökning på Faxeholm. Den följdes upp med en noggrann kartering och ytterligare undersökningar. I april 1991 arrangerades ett idéseminarium. Representanter för både borg-, kyrko-, agrar-, utmarks- och centralplats-forskningen liksom för forskningen kring admininistrativa struktruer och den marinarkeologiska forskningen bjöds in. Med bidrag av Mats Mogren, Anders Wallander, Stefan Brink, Ann Chaterine Bonnier, Christer Westerdahl, Anders Huggert, Per H Rahmqvist, Janken Myrdal och Eva Svensson.