Quantcast
Till salu inom: ”

porslinsmålning mönster säljes

Tidigare annonser till salu

B. Wahlströms förlag Stockholm. 1 uppl. 1929. 40 s. Häftad. 36,5x28cm. 305 gram. Gott skick. Illustrerad. Ur förord: Med föreliggande mönsterbok har åsyftats att giva den av s k hemkonst intresserade allmänheten en vägledning vid val av mönster och färger för utförande av handtryck, brokad- siden- och kritmålning. P g a det rikhaltiga urvalet av för ändamålet särskilt komponerade, ej förut publicerade mönster, såväl enklare avsedda för nybörjare, som ock mera komplicerade för mera försigkomna på området, torde denna bok i någon mån kunna tillfredsställa smaken hos envar av dem, som genom eget arbete i dessa konstgrenar önska pryda sitt hem. Samtliga mönster i denna bok kunna med fördel användas jämväl för porslinsmålning, pergamentmålning och broderier. Stockholm i februari 1929, Stämpel på titelsidan: Till benäget omnämnade.
W&W. 1983. 185 s. Inbunden. 22x17,5cm. 487 gram. Mycket gott skick. Skyddsomslag finns i mycket gott skick. Med en orientering om keramisk dekor av Bo Gyllensvärd. / Intresset för porslins- och fajansmålning har under de senaste åren ökat trots en tidvis besvärande materialbrist, skrev Kerstin Örtengren i sitt förord till första upplagan av "Porslinsmålning" som kom ut 1951. En ny upplaga gavs ut redan 1952. I denna hade vissa förändringar gjorts beträffande valet av färger. Föreliggande utgåva är en faksimil av andra utgåvan. Boken är i dag (1983) lika aktuell som den var då den kom ut i original. Särskilt värdefull är den för den som söker förlagor för sitt måleri. Här finns ett stort antal smakfulla mönster återgivna.
1983 Stenströms, Pappband, 93s. 22x15cm, 275g. Rikt färgillustrerad. Mycket gott skick. ISBN 9197039381. Beskrivning: Boken vänder sig till alla som vill utnyttja naturen som idegivare. Syftet är framförallt att inspirera porslinsmålare och andra som arbetar med konsthantverk - t.ex. keramik, batik, broderi, tygtryck, bildvävnad, teckning och måleri - att själva använda ögon och fantasi för att komponera nya motiv. En idebok - exempel som visar hur man med utgångspunkt från en växt kan skapa bårder, rankor och andra dekorativa mönster.
Stockholm, 1930. 24 planscher komplett hylla: 500
Färgpulver penslar olika tillbehör massor av mönster böcker för porslinmålning