Quantcast
Till salu inom: ”

synpunkt 2 säljes

Synpunkt 2
F

Tidigare annonser till salu

Tiden, Stockholm. 1946. Originalupplaga. Inbunden, 259, [2] s. 19*13 cm. 400 gram. Makulerad biblioteksbok (biblioteksinbunden) i gott antivariskt skick. Rudolf Värnlunds posthuma roman 'Den befriade glädjen' kan betecknas som ett bokslut med livet och en summering av de synpunkter på livet och människorna, som förf. alltid hävdat.Endast genom att tränga sig ut ur sitt skal av självhävdelse, individualism, egoism, hårdhet och cynism, endast genom att besegra naturen i stället för att leva naturenligt skall människan kunna erfara den djupa glädje, som föds ur sorg och elände.
A V Carlsons Bokförlags AB. 2 uppl. 1952. 64 s. Inbunden. Förlagets dek kartongband med klotrygg. 20,5x14,5cm. 215 gram. Mycket gott skick. Ur förordet: FÖRSTA DJURBOKEN är ett försök att i den färgglada bilderbokens form ge en smula kunskaper som en första grund för undervisningen i naturkunnighet på lågstadiet. Vid sidan av de sakliga upplysningarna har en rad korta läsestycken införts. Dessa texter har hämtats ur vitt skilda källor. Här presenteras djurskildringen såväl i ramsans och barnvisans som i den biologiska djurskildringens och den litterära framställningens form. Vid illustreringen har den synpunkten varit vägledande att djuren skall röra sig i sin egen miljö.
Norstedts. 2 uppl. 1972. 185 s. Inbunden. 19,5x12,5cm. 290 gram. Gott skick. Skyddsomslaget något blekt. Ur omslagstexten: "De som inte får tillfälle att träffa honom kan få en liknande stimulans genom hans årligen återkommande anteckningsbok. Årets heter FLYKTFÖRSÖK. Att läsa den är som att träffa den levande människan ... Finns det egentligen något mer stimulerande än att prata med en människa som minns bra, som är kvick och snabb i repliken, har väldiga och välordnade kunskaper - och dessutom är ute efter godhet? Att läsa Tingstens notisböcker är som att samtala, han tar ideligen upp synpunkter, frågor och tankar som man just tänkte." Ingmar Ström i Expressen.
Förlaget Ulfsäter. 2 uppl. 1997. 479 s. Inbunden. Förlagets dek kartongband. 23x19,5cm. 1250 gram. Mycket gott skick. Rikt illustrerad. Ur förord av Prinsessan Christina: Att läsa om sitt lands historia är upplysande och lärorikt - man lär sig att förstå det förgångna, lär sig att se sammanhang och förstå det nuvarande. Att läsa om sin familjs historia är djupt fascinerande - ibland roande, ibland rörande, ibland upprörande. "Sveriges historia är dess konungars" lyder ett traditionellt och välkänt talesätt och om det kan man naturligtvis ha många synpunkter. Men att drottningarnas historia rymmer mycket mer än Sveriges kommer varje läsare av denna bok att bli varse. Christina Magnuson.
Svensksåld Fullservad med sista service aug. -11 Besiktad april 2011 och enda synpunkten var att byta de båda färgade blinkerlamporna fram vilket är gjort. Skattad tom 30 sept. -11 Nya sommardäck på alu.fälg och dubbdäck som gått 2 vintrar på alu.fälg. Motorvärmare, avtagbart drag, bagagerumsmatta Klimat, farthållare, färddator m.m. Nya bakhjulslager, länkarmsbussningar fram aug. -11 Turbon utbytt för 2 år sedan Går snålt, alltid under halvlitern. En sak som måste åtgärdas är att det finns ett avgasläckage någonstans vid grenröret- antagligen flexröret. Därav det låga priset. Prutat och klart!! Ring Sören tel. 070-2562283