Quantcast
Till salu inom: ”

gamla skolbänkar säljes

Skolbänkar

Nordmaling
Inmurade
F

Tidigare annonser till salu

Söt liten skolbänk, höj och sänkbar 200:- Mått: höjd på bilden 62 cm djup 55 cm 65 bredd cm. Charmig sekretär med vissa skönhetsfel, därav priset, 250:- Fattas två dropphandtag på höger sida samt sliten på ovansidan. Ekivok dam på locket som bonus... Mått: 102 cm hög, 86 bred, djup (locket stängt), 49 cm. Morfars gamla radioskåp med mässingsfötter! Superfin 50-tals möbel som saknar några bitar i faneren men ta ut innanmätet och du har ett underbart litet skåp!! 300 kr Mått: höjd 93 cm bredd 78 cm djup 40 cm.
Två stycken skolbänkar av gammal modell säljes, dvs där bänken sitter ihop med stolen. Uppskattad ålder är minst 40 år gamla. Lock finns för bläckhorn och bläckpenna på båda modellerna. En röd skolbänk med brun färg i bänkutrymmet och på insidan av bänklocket och en lackad brun med klistermärken på framsidan och på insidan av bänklocket. Båda två behöver lite slipning och färg för att bli som nya igen. Pris: 500 kronor
1992 Norstedts. Inbunden, skyddsomslag, 241s. 400g. Gott skick, skyddsomslaget obetydligt kantnött. ISBN 9118934528. Detta är den första moderna läroboken i retorik på svenska. Den går igenom retorikens alla delar, från konsten att argumentera till kroppsspråket. Den ger en rad porträtt av världshistoriens stora talare, från Demosthenes och Cicero till Goebbels, Churchill, Martin Luther King och Ronald Reagan. Men framförallt handlar den om språket i dagens Sverige, och om talare som Olof Palme, Torbjörn Fälldin, Gösta Bohman, Kjell-Olof Feldt och PG Gyllenhammar. Hur övertygar man människor? De gamla grekerna visste det. Marcus Antonius visste det, när han talade till folkmassan på Forum Romanum efter Caesars död. Genom språket, genom orden övertygar vi människor. Det finns inget effektivare sätt, om man vill forma människors tankar och känslor, och leda dem till en viss övertygelse. Grekerna gjorde det till en särskild konst - retoriken. I två tusen år undervisades i retorik i alla västerländska skolor. Kungar, ämbetsmän, diktare, advokater och präster, alla fick lära sig retorik på skolbänken. Och alla använde denna konst för att styra samhället. Idag lever vi i en annan värld. Men även vi möter otaliga röster som försöker övertyga oss, från reklampelarna, i tidningarna, i radio och TV. Hur ska vi kunna värja oss som individer i detta bedövande larm? Och hur ska vi kunna göra vår egen stämma hörd, för att försvara vår egen övertygelse? Det finns bara ett svar: vi måste lära oss hur språket fungerar, vi måste lära oss att tala bättre. Det är därför den gamla retoriken blivit så aktuell och nödvändig igen.
Vi säljer nu vår gamla skolbänk! Eftersom den är orginal och har använts i klassrummet, har den några år på nacken. Den har några märken m.m. Men det är väl just detta som visar att den har använts i verkligheten.